Варна морска градина медитация

Международна петиция за подвеждане под съдебна отговорност и осъждане на бившия китайски диктатор, Дзян Дзъмин, за извършените от него престъпления срещу човечеството и геноцид спрямо определена част от китайските граждани, беше организирана в Пловдив на 11 юни и във Варна на 12 юни т.г.

В центъра на Пловдив граждани и туристи с любопитство разглеждаха банерите с надпис „Осъдете Дзян Дзъмин” и информационните листовки, които получаваха. А във Варна, на входа на Морската градина, множеството туристи и местни граждани имаха възможност да научат, че чрез петицията бившият китайски диктатор, Дзян Дзъмин, може да бъде съден за извършени от него престъпления срещу човечеството и по-специално срещу практиката Фалун Дафа.

(Чуйте репортажа в звуковия файл)


От представената информация става ясно, че злоупотребявайки с поверената му власт през 1999 г., Дзян Дзъмин започва широкомащабна кампания на репресии срещу близо 100 млн. практикуващи Фалун Дафа.

По нареждане на Дзян Дзъмин, който по онова време изпълнява длъжността генерален секретар на Централния комитет на Китайската комунистическа партия, последователите на Фалун Дафа са затваряни в трудови лагери, в центрове за политическо превъзпитание, в психиатрични клиники. Те са подлагани на мъчения, подробно описани в жалбата, която е адресирана до Върховната народна прокуратура и Върховния народен съд на Китайската народна република.

Тези действия са в разрез с международните наказателни закони и нарушават конституцията на Китай.

Целта на петицията-жалба е да се започне официално разследване, за да бъдат доказани престъпленията на извършителя. Така всеки подписал се в петицията, става тъжител.

2016-06-12-Picture-FDIC-varna-falun-dafa_01
2016-06-12-Picture-FDIC-varna-falun-dafa_02
2016-06-12-Picture-FDIC-varna-falun-dafa_04
2016-06-12-Picture-FDIC-varna-falun-dafa_05
2016-06-12-Picture-FDIC-varna-falun-dafa_06
Previous Next Play Pause

Заради намаляването на натиска и свалянето на цензурата върху информацията за злоупотребите на Дзян Дзъмин в Китай, дори и китайски туристи се осмеляват да изразяват своя интерес към Фалун Дафа. Например китайско семейство се спря пред информационния щанд в Пловдив, където разгледа материали на различни езици, включително китайски.Те взеха от брошурите на китайски език и копие от вестника на международната медия "The Epoch Times" (Епохални времена). Медията публикува новини от и извън Китай, без цензурата, която китайското правителство налага върху онлайн платформите, вестникарските и телевизионни информационни емисии.

Две жени от Тайван с радост гледаха таблото, илюстриращо петте медитативни упражнения за пречистване на тялото и споделиха, че в тяхната страна също се практикува Фалун Дафа.

Фалун Дафа (Фалун Гонг) е практика за усъвършенстване на съзнанието и тялото с над 100 млн. последователи, практикувана в 114 страни по света. За целта, последователите следват принципите истинност, доброта и търпение и изпълняват пет медитативни упражнения.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies