упражнения Варна морска градина

Близо 400 души от Плевен, Перник и Варна се обявиха „За” разследването на бившия китайски комунистически диктатор, Дзян Дзъмин, за когото се твърди, че е осъществил едно от най-широкомащабните преследвания в съвременната история на Китай.

Събитията, организирани в трите града на 24-ти и 25-ти юни т.г. от Българска Фалун Дафа асоциация, са част от международна кампания, имаща за цел подвеждането на Дзян Дзъмин под съдебна отговорност за геноцид и престъпления срещу човечеството.

(Чуйте репортажа в звуковия файл)


Като ръководител на китайската комунистическа партия (ККП) през 1999 г., Дзян Дзъмин започва антиконституционно преследване на близо 100 млн. последователи на духовната практика Фалун Дафа.

В Перник на 25-ти юни минувачите по пешеходната алея в центъра на града научаваха, че по нареждане на Дзян Дзъмин, който по онова време изпълнява длъжността генерален секретар на Централния комитет на Китайската комунистическа партия, последователите на Фалун Дафа са затваряни в трудови лагери, в центрове за политическо превъзпитание, в психиатрични клиники. Те са подлагани на мъчения, подробно описани в жалбата, която е адресирана до Върховната народна прокуратура и Върховния народен съд на Китайската народна република. Така те стават тъжители да се проведе разследване на злоупотребите с власт на Дзян Дзъмин и той да бъде изправен пред съда.

Гражданите на Перник получаваха информационни листовки и копие от доклада, разкриващ престъпленията на бившия лидер на ККП.

По същото време във Варна, голяма част от посетителите на летния веган фестивал, гости на града и туристи можеха да научат повече за Фалун Дафа и преследването. Докато се разхождаха в Морската градина, те си вземаха от разпечатаните копия на доклада.

На информационния щанд във Варна се спря заместник-кметът на гр. Добрич арх. Коларов. Той беше поканен да научи фактите за „вероятно най-голямото престъпление на 21-ви век“, както е определено неотдавна от американския конгресмен Крис Смит.

Запознавайки се с независимото разследване на двамата канадски експерти по човешки права, Дейвид Килгор и Дейвид Матас, което доказва, че между 45 000 и 65 000 практикуващи Фалун Дафа са убити заради органите им, арх. Коларов с готовност подкрепи петицията.

Целта на петицията-жалба е да се започне официално разследване, за да бъдат доказани престъпленията на извършителя. Така, всеки подписал се в петицията, става съ-тъжител.

Ден по-късно, на 26 юни, 160 човека в Плевен на пл. "Възраждане" също допринесоха за спиране на преследването в Китай и незаконната търговия с органи, като подкрепиха с подписа си петицията-жалба.

Международните усилия продължават да намират отзвук. На 13 юни т.г. Камарата на представителите на САЩ единодушно прие „резолюция 343”, в която настоява китайското правителство незабавно да прекрати практиката на насилствено отнемане на органи и да спре преследването на Фалун Дафа.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies