Силистра медитация упражнения

На 18 юни т.г. в Силистра над 180 души прибавиха своите подписи в петиция срещу бившия китайски диктатор, Дзян Дзъмин. Петицията е част от кампанията на Българска Фалун Дафа Асоциация в цялата страна, която има за цел да подкрепи процеса на подвеждането под отговорност и осъждането на бившия комунистически лидер за геноцид срещу човечеството, най-вече заради репресиите му срещу медитативната практика Фалун Дафа в Китай.

Петицията е част от международна инициатива на адвокати, която повече от година се провежда в 114 държави по света, където има практикуващи Фалун Дафа.

(Чуйте репортажа в звуковия файл)


През 1999 г. Дзян Дзъмин започва репресии срещу практикуващите Фалун Дафа, които продължават и до днес и са засегнали живота на милиони. Практикуващите са задържани в трудови лагери, центрове за задържане, психиатрични болници и затвори, подлагани са на изтезания и мъчения, за да се откажат от убежденията си, а някои от тях са убивани в този мъчителен процес.

През 2006 г. двама канадски правозатищни експерти, Дейвид Матас и Дейвид Килгор, публикуваха доклада „Кървава реколта“, в който посочват над 33 вида доказателства, че практикуващите Фалун Дафа в Китай се използват като банка за донори на органи, като са насилствено убивани в процеса на отнемането на органите им. Такива доказателства вече предоставят и лекари, които са участвали в операции по отнемане на органи от практикуващи, но вече са избягали от Китай.

Тази година докладът на двамата канадци бе обновен.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies