Борисова градина упражнения медитация

Месец юли за София, Бургас и Свиленград започна с разпространяването на международната петиция-жалба срещу бившия китайски диктатор, Дзян Дзъмин.

В трите български града, в три последователни дни - на 1-ви, 2-ри и 3-ти юли т.г., 250 български граждани и западни туристи подкрепиха петицията с подписите си.

В следобедните часове на 1 юли т.г. минувачите по пешеходната зона на бул. "България" в Свиленград бяха запознавани с целта на петицията. А именно: подвеждане на бившия лидер на китайската комунистическа партия, Дзян Дзъмин, под съдебна отговорност в обвинение за извършван от него геноцид срещу човечеството.

От официалния доклад за „Извършени от Дзян Дзъмин престъпни деяния и нарушения във връзка с преследването на Фалун Гонг” жителите научиха, че през 1999 г. той започва антиконституционно, широкомащабно преследване на близо 100 млн. последователи на медитативната практика Фалун Гонг в Китай. За целта, той създава институции над закона, като „Управление 6-10”.

Последователите на практиката са безпричинно задържани и затваряни в трудови лагери, центрове за промиване на съзнанието и дори психиатрични клиники. Там са държани затворени и измъчвани, докато не се откажат от духовните си стремежи и не се върнат в служба на партията. Наред с потъпкването на правото им на свободна воля, последователите на Фалун Гонг и до днес са обект на насилствено отнемане на техните органи.

Докладът е адресиран до Върховната народна прокуратура и Върховния народен съд на Китайската народна република (КНР) и цели не само да разкрие злоупотребите с власт, които Дзян Дзъмин е извършил по време на своето управление, но и да започне разследване за доказването им. Така всеки подписал се в петицията става тъжител.

Още преди да е чул края на изказването, млад мъж от китайски произход каза: „Зная какво е извършил Дзян Дзъмин, зная и за петицията срещу него. Дори очаквам съвсем скоро да бъде задържан.”

Така той изрази подкрепата си, докато се разхождаше около езерото „Ариана” в София, където на 2 юли т.г. беше разположен информационният щанд за петицията.

Ден по-късно и в морския град, Бургас, жители и туристи научиха фактите за продължаващото от 17 години насам преследване на Фалун Гонг в Китай, започнато и поддържано от Дзян Дзъмин.

Наред с това те имаха възможност да наблюдават демонстрация на медитативните упражнения на практиката, изпълнявани от български практикуващи.

Фалун Гонг (още известнa като Фалун Дафа) е китайска практика за самоусъвършенстване, базирана на традиционните духовни ценности на Изтока. Тя включва пет медитативни упражнения, които подобряват здравето и философия, описана в книгата „Джуан Фалун”. Последователите на практиката следват принципите истинност, доброта и търпение, което е пътят на духовното им израстване.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies