парад Ню Йорк Фалун Гонг

На 20 юли се навършват 17 години от началото на репресиите срещу медитативната практиката Фалун Дафа водени от китайската комунистическа партия (ККП). На тази дата, последователите на практиката от цял свят организират събития за популяризирането ѝ и запознават обществото с фактите за нейното преследване.

Преследването на практиката в Китай започва на 20 юли 1999 г. с еднолична заповед на тогавашния държавен и партиен лидер Дзян Дзъмин.

Само за една нощ, близо 100 милиона китайци, следващи принципите на Фалун Дафа, са превърнати от примерни граждани във врагове на народа. Последва национална кампания на арести, тормоз и дори убийства.

(Чуйте репортажа в звуковия файл)


След публичното представяне на практиката през 1992 г. китайското правителство подкрепя Фалун Дафа заради положителния ефект върху здравето и морала на хората.

Преследването започва, след като властите в Пекин установяват, че практикуващите Фалун Дафа са между 70 и 100 милиона души, почти два пъти повече от членовете на комунистическата партия.

Дзян Дзъмин не може да приеме, че само за няколко години Фалун Дафа печели сърцата на близо една десета от китайското население, докато комунистическата партия не успява да направи това с десетилетия. Според експерти, завистта на Дзян Дзъмин е коренната причина за репресиите.

Докато Фалун Дафа следва принципите Истинност, Доброта и Търпение, партията проповядва борба, насилие и изкореняване на традиционните култура и ценности.

От началото на репресиите китайският комунистически режим прилага различни методи на физически и психически тормоз и насилие, за да сломи волята на практикуващите и да ги принуди да подпишат декларации, че се отказват от практиката.

2016-07-16-Picture-FDIC-san-francisco-01
2016-07-16-Picture-FDIC-san-francisco-010
2016-07-16-Picture-FDIC-san-francisco-011
2016-07-16-Picture-FDIC-san-francisco-012
2016-07-16-Picture-FDIC-san-francisco-013
2016-07-16-Picture-FDIC-san-francisco-014
2016-07-16-Picture-FDIC-san-francisco-015
2016-07-16-Picture-FDIC-san-francisco-02
2016-07-16-Picture-FDIC-san-francisco-03
2016-07-16-Picture-FDIC-san-francisco-04
2016-07-16-Picture-FDIC-san-francisco-05
2016-07-16-Picture-FDIC-san-francisco-06
2016-07-16-Picture-FDIC-san-francisco-07
2016-07-16-Picture-FDIC-san-francisco-08
2016-07-16-Picture-FDIC-san-francisco-09
Previous Next Play Pause

Днес практикуващите Фалун Дафа са най-голямата група затворници на съвестта в света. Основните методи на преследването са: насилствено отнемане на органи, лишаване от свобода и робски труд, физически изтезания, психически тормоз, психиатрични изтезания, сексуален тормоз, тормоз на семейства и близки, тормоз в училище и на работното място, вътрешно изселване и нищета.

Шпионажът е друг основен инструмент на репресии срещу Фалун Дафа, използван от китайското комунистическо правителство извън границите на Китай. Китайската народна република (КНР) има международна мрежа от шпиони, които следят петте най-застрашителни за режима групи: активисти за демокрация, уйгури, тибетци, поддръжници на независимостта на Тайван и практикуващи Фалун Дафа.

Въпреки потайния характер на внедряването на шпионите, тяхното съществуване не е тайна. Те са служители на китайски посолства и консулства, лидери на студентски организации, шпиони представящи се за практикуващи Фалун Дафа и журналисти от агенция „Синхуа", работещи във водещи западни медии. Сред методите са: подслушване на мобилни телефони, проникване в електронни пощи и инсталиране на шпионски софтуер чрез прикачени файлове към електронни писма.

Най-разпространената тактика за проникване в група на Фалун Дафа извън Китай, е представяне на шпионин за ентусиазиран последовател на практиката. Именно този метод използва ККП през лятото на 1999 г. в Китай, докато се подготвя за начало на репресиите. Агентите зад граница събират информация за хора и планирани дейности. В същото време се опитват да сеят раздор сред общностите на Фалун Дафа. Крайната цел е проваляне и елиминиране на Фалун Дафа на международно ниво.

Институтите „Конфуций“ са един от основните задгранични канали за пропаганда на ККП. Китайският режим управлява 1 100 института в 93 държави. Официално институтите са места за обучение и културен обмен, но всъщност формират обществения имидж на режима. ККП определя какво да се преподава и какво не. Институтите са платформа за индоктриниране с партийната версия за история, култура и актуални въпроси, като същевременно избягват споменаването на нарушенията на човешки права, кръвопролития и етнически прочиствания.

Фалун Дафа Информационен Център Бъгария организира онлайн ПОДПИСКА В ПОДКРЕПА НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА НА ПРАКТИКУВАЩИTE ФАЛУН ДАФА И СРЕЩУ ПРЕСЛЕДВАНЕТО В КИТАЙ. Подписката призовава правителството на Китайската Народна Република незабавно да спре репресиите и да освободи всички незаконно арестувани практикуващи Фалун Дафа, и да окуражи правителството на Република България да използва всяка възможност да повдига въпроса за човешките права на практикуващите Фалун Дафа пред своите китайски колеги, и да настоява за спиране на гоненията.

Подрепете подписката на нашият адрес в Интернет: www.falun-bg.info, изберете ПОДПИСКА от главното меню.

(http://www.falun-bg.info/petition-stop-falun-dafa-persecution.html)

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies