Борисова градина Ариана петиция

Международна подписка набра подкрепа в София и Бургас на 9 и 16 юли 2016 г. Тя призова за подвеждане под съдебна отговорност в Китай на бившия партиен лидер Дзян Дзъмин заради иницииране на репресии срещу последователи на духовния метод Фалун Дафа.

Подписката е адресирана до Върховния съд и Върховната народна прокуратура на Китайската Народна Република (КНР). В нея се посочва, че Дзян Дзъмин е злоупотребил с поверената му власт и през 1999 г. е започнал кампания на преследване и репресии на близо 100 милиона последователи на медитативния метод Фалун Дафа в Китай. С тези си действия той е нарушил международни спогодби, конституцията и наказателния кодекс на КНР.

Информацията посрещна жителите на София на 9 юли пред езерото Ариана. Някои вече знаеха за случващото се в Китай и изразиха задоволство, че има подобни инициативи, в които да се включат и да допринесат за спиране на преследването на Фалун Дафа, което все още продължава в Китай.

Други бяха изненадани да научат, че по време на репресивната кампания, започнала преди 17 години, последователите на Фалун Дафа са не само подлагани на жестоки изтезания, а стават жертви на насилствено отнемане на техните органи. Данни за това излязоха за пръв път през 2006 г., когато двамата канадски експерти Дейвид Матас и Дейвид Килгор публикуваха доклада "Кървава жътва".

На 16 юли, следващата събота, подписката посети морската градина в Бургас. Там предимно рускоговорящи туристи поставиха подписа си върху бланките на жалбата, след като бяха запознати с фактите и целта ѝ.

В двете събития бяха събрани близо 200 подписа.

Фалун Дафа (още известна с името Фалун Гонг) е традиционна китайска система за усъвършенстване на съзнанието и тялото. Тя се базира на принципите на Вселената: истинност, доброта и търпение, които позволяват на човек да напредва в духовното си развитие. Системата включва и пет медитативни упражнения, които отварят енергийните канали на тялото, пречистват го и подобряват здравето.

Фалун Дафа се практикува свободно в 114 страни по света, но само в родината си Китай е преследвана.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies