събитие Пловдив

Над 100 пловдивчани се подписаха в петиция за човешки права, която беше организирана пред Централната поща на града на 23 юли т.г. Това е международната петиция срещу бившия китайски диктатор Дзян Дзъмин, която цели да бъде подведен под отговорност и осъден бившият държавен глава за злоупотреби с власт и заради геноцид, най-вече по отношение на преследването и убийствата на практикуващите Фалун Дафа в Китай.

Когато чу тези факти местна журналистка, случайно преминаваща през мястото на събитието коментира: „Поздравявам ви за инициативата. Това, което ми иска хората да разберат, е, че комунизмът, така както Маркс и Енгелс го описват, не е комунизмът от днес. Това е по-скоро социализъм и формата на управлението на Китайската комунистическа партия е тяхна си интерпретация”. След което тя се подписа в петицията.

Дзян Дзъмин е сочен като инициатор и организатор на продължаващото вече 17 години преследване на духовната практика Фалун Дафа в Китай. Като ръководител на Китайската комунистическа партия, през 1999 г. той създава организация извън закона, наречена "Управление 6-10”, която следва едноличната му заповед "практиката да бъде изличена".

От пролетта на 2015 г., петицията се организира по цял свят, включително десетки пъти и в различни български градове. До момента в страната ни са събрани над 6000 подписа.

Фалун Дафа (Фалун Гонг) се практикува в 114 страни по света и само в Китай е преследван. В същността си това е традиционна китайска система за усъвършенстване на съзнанието и тялото. Фалун Дафа включва философия, чрез която човек повишава моралния си характер и пет медитативни упражнения, които подобряват здравето.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies