свободни хора фестивал Ъглен

Медитативната практика Фалун Дафа беше включена в програмата на "Свободен фестивал на безвремието 2016", организиран в покрайнините на с. Ъглен, обл. Ловеч.

От 29 до 31 юли т.г. доброволци от цяла България се събраха за втора поредна година, за да покажат музика и танци, йога и медитация, творчески работилници, лекции и други събития с иделна цел.

Пред шатрата на Фалун Дафа посетителите можеха да видят упражненията на практиката, медитация и работилница за оригами.

Преди всяко събитие, последователите на Фалун Дафа правеха кратко въведение за същността на практиката.

Обед и вечер демонстрация на упражненията привличаше вниманието на минувачите. Практиката се състои от пет, лесни за научаване плавни, медитативни упражнения, първите четири от които са в изправена позиция и спомагат за отваряне на енергийните канали в тялото, регулират циркулацията на енергията и подобряват здравето.

Петото упражнение е същинската медитация, която се изпълнява в седящата позицията "Лотос".

2016-07-30-Picture-FDIC-Svobodenfest_02-a
2016-07-30-Picture-FDIC-Svobodenfest_04-a
2016-07-30-Picture-FDIC-Svobodenfest_11-a
2016-07-30-Picture-FDIC-Svobodenfest_12-a
2016-07-30-Picture-FDIC-Svobodenfest_15-a
2016-07-30-Picture-FDIC-Svobodenfest_17-a
2016-07-30-Picture-FDIC-Svobodenfest_28-a
Previous Next Play Pause

Във времето между обедната и вечерната демонстрация всеки можеше да прочете или да разлисти основния текст на практика, книгата „Джуан Фалун”. Авторът на книгата, г-н Ли Хонгджъ, е и основател на Фалун Дафа - духовна практика, която представя в Китай за първи път през 1992 г.

Вдъхновени от символиката на цветето и разнообразието от цветни листове хартия, мнозина се включиха в творческите работилници на Фалун Дафа за изготвяне на оригами лотосов цвят, а след това, можеха да отнесат ръчно изработените лотоси със себе си.

Лотосовият цвят се смята за символ на хармония и съвършенство в някои източни учения, като се казва, че е любимото цвете на боговете. Вярва се, че е носител на чистотата, красотата и духовното развитие.

„Фалун Дафа (или Фалун Гонг) е традиционна китайска система за усъвършенстване на съзнанието и тялото от Буда школата. Практиката включва пет медитативни упражнения и учение, включващо следването на трите принципа Истинност, Доброта и Търпение. Това е практика, която истински води човек към високи нива в духовното развитие.” – обясни практикуващата Александра от София по време на събитието.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies