Русе събитие

Българска Фалун Дафа Асоциация организира подписка срещу насилственото отнемане на органи в Китай на 22 и 23 ноември 2014 г. (събота и неделя), от 12 до 18 ч. на площада пред Съдебната палата в Русе.

Събитие в рамките на същата кампания ще се проведе успоредно в Пловдив на 22 ноември.

Събитието е част от международна инициатива на неправителствената организация „Лекари срещу насилственото отнемане на органи" (DAFOH). Кампанията се обявява за незабавно прекратяване на насилственото отнемане на органи от затворници в Китай, включително от привърженици на Фалун Гонг. Тя призовава ООН да окаже натиск върху китайските власти и да проведе независимо разследване на твърденията за насилствено отнемане на органи.

Подобни събития се провеждат в десетки държави по света, а събраните подписи ще бъдат предадени на Върховния комисар на ООН за човешки права на 10 декември т.г.

Миналата събота (15 ноември) подписи бяха събирани успоредно в шест града: Велико Търново, Габрово, Ямбол, Шумен, Севлиево и Горна Оряховица.

За един ден бяха събрани 1200 подписа, а общият брой подписи събрани в България от началото на годината достигна 4000.

Лице за контакт: Цветан Тошков, телефон 0886 537 674


Отнемането на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай e потвърдено за първи път в доклада „Кървава реколта" от 2006 г. на двамата канадски експерти Дейвид Килгор и Дейвид Матас. Докладът разкрива, че между 2000 г. и 2005 г. за трансплантации в Китай са използвани близо 41 500 неидентифицирани органи, чийто вероятен източник са живи практикуващи Фалун Гонг, убивани заради органите им.

През декември 2013 г. Европейският парламент прие резолюция, която осъди насилственото отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай. Документът препоръчва страните-членки на Европейския съюз публично да осъдят злоупотребите с органи за трансплантация в Китай и да осведомят за това своите граждани, пътуващи до Китайската Народна Република.

Подобна резолюция се придвижва за гласуване и в Конгреса на САЩ.

През 2013 г. в кампанията на DAFOH се включиха 1.48 милиона души в 53 страни от цял свят, включително от България.

Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е китайска практика за личностно усъвършенстване, базирана на древните традиции за постигане на физическо и духовно подобрение. Следването на принципите Истинност, Доброта и Търпение се съчетава с изпълнение на пет медитативни упражнения.

Изключителната популярност на Фалун Гонг в Китай - между 70 и 100 милиона последователи - предизвиква завистта на лидера на китайската комунистическата партия Дзян Дзъмин. През 1999 г. той нарежда пълно унищожение на практиката с всички средства.

Фалун Дафа се практикува в 114 страни по света, а апелът за спиране на репресиите в Китай остава актуален и днес.

Очакваме ви на 22 и 23 ноември 2014 г. (събота и неделя), от 12 до 18 ч. на площада пред Съдебната палата в Русе.

Заповядайте!

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies