Велинград Разград подписи

В Разград и Велинград над 200 българи подкрепиха международната петиция-жалба срещу бившия китайски лидер, Дзян Дзъмин, за геноцид срещу човечеството.

Целта на петицията-жалба е, да бъдат разкрити злоупотребите с власт, които китайският диктатор е правил по време на управлението си.

(Чуйте репортажа в звуковия файл)


Според твърдения, оформени от група адвокати, той е нарушил не само множество международни закони, а и конституцията на Китай, като еднолично слага началото на преследването на близо 100 млн. последователи на духовната практика Фалун Гонг.

Това широкомащабно преследване е придружено от кампания на репресии, организирана и ръководена от самият Дзян Дзъмин. Кампания, в която последователите на практиката са жестоко измъчвани, като хиляди от тях са намерили смъртта си в този процес.

Жителите на Разград и Велинград на 6 и 7 август т.г. заявиха подкрепата си за спирането на репресиите и злоупотребите с власт като поставиха подписите си в петицията. Така те станаха и тъжители за започване на разследване на Дзян Дзъмин от Върховната прокуратура на Китайската народна република.

Петицията се разпространява у нас от близо година. До днес в нея са се подписали над 6000 българи от над 20 български града.

 


 

Този уебсайт използва cookies