петиция България София

Международната петиция срещу бившия държавен глава на Китай, Дзян Дзъмин, е адресирана до китайските правораздавателни власти. Петицията цели подвеждането му под съдебна отговорност за злоупотреба с власт и обиколи над 20 града в България.

За първи път петицията се организира в гр. Пещера на 7 ноември 2015 г., от където се разпространява в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велинград, Свиленград, Разград, Русе, Ахтопол и др.

В петицията, която по същество е и жалба срещу Дзян Дзъмин, до сега са се подписали над 7000 българи от всички сфери на обществото.

В петицията жалба се казва, че през 1999 г. Дзян Дзъмин започва антиконституционно и широкомащабно преследване на близо 100 млн. последователи на медитативната практика Фалун Гонг в Китай. За целта, той създава институции над закона, като „Управление 6-10”, които да осъществат това преследване.

От тогава до днес практикуващите Фалун Гонг (Фалун Дафа) в Китай са произволно затваряни в трудови лагери, в центрове за промиване на съзнанието и задържани в затвори. Там стават жертва на престъпления. Биват жестоко измъчвани, докато не се откажат от духовните си стремежи и не се върнат в служба на партията.

Млад мъж от китайски произход, докато се разхождаше около езерото „Ариана” в София, където на 2 юли т.г. беше разположен информационният щанд за петицията, каза: „Зная какво е извършил Дзян Дзъмин, зная и за петицията срещу него. Дори очаквам съвсем скоро да бъде задържан.” Така той изрази подкрепата си, като се подписа в петицията-жалба.

По време на информационните събития в различните градове на България жители и туристи често имат възможност да се запознаят и със същността на практиката, Фалун Гонг, и да наблюдават или да се включат в демонстрацията на медитативните упражнения.

Фалун Гонг (още известнa като Фалун Дафа) е китайска практика за самоусъвършенстване, базирана на традиционните духовни ценности на Изтока. Тя включва както пет медитативни упражнения, които подобряват здравето, така и философия, описана в книгата „Джуан Фалун”. Последователите на практиката следват принципите "истинност, доброта и търпение", което е пътят на духовното им израстване.

Разпространението на петицията в България продължава и днес.

 


 

Този уебсайт използва cookies