парк Заимов София

Само за два дни над 300 подписа събра петицията-жалба срещу бившия държавен глава на Китай, Дзян Дзъмин, в Пловдив и в София.

Международната петиция се организира през последната година в различни градове на страната. До сега в нея са се включили над 7000 български граждани.

Всеки, подписал се в петицията, става на практика тъжител за започване на разследване в Китай на бившия ръководител на китайската комунистическа партия, Дзян Дзъмин, за иницииране на кампания на репресии и злоупотреба с власт.

През 1999 г. той започва антиконституционно, широкомащабно преследване на близо 100 млн. последователите на медитативната практика Фалун Дафа. Практикуващи метода са затваряни в трудови лагери и центрове за превъзпитание, където са подлагани на жестоки репресии, най-жестокото от които е насилственото отнемане на техните органи. Целта на Дзян Дзъмин е последователите на Фалун Дафа да се откажат от духовните си принципи и да следват идеологията на партията.

В София събитието беше организирано на 14 септември пред магазин „Фантастико“ в Студентски град и на 17 септември в градинката пред Народен театър „Иван Вазов“.

Студенти изразяваха изненада, когато научаваха за продължаващото 17 години преследване на Фалун Дафа в Китай.

Информационният щанд на фалун Дафа привлече вниманието на минаващите пред театър „Иван Вазов“. Една жена на средна възраст сподели: „О, зная за преследването. Преди няколко месеца се подписахме в петицията. Дано вече осъдят Дзян Дзъмин“ – допълни тя.

В същия ден, в Пловдив пред Централна поща, пред информационния щанд на Фалун Дафа се спираха хора, които също знаеха за репресиите и международната петиция. Те с готовност и решителност подкрепяха инициативата.

Фалун Дафа (Фалун Гонг) е традиционна китайска духовна практика за усъвършенстване на съзнанието и тялото. Чрез следване на трите принципа - истинност, доброта и търпение човек повишава морала, духовната си устойчивост и нравствени ценности. Чрез изпълнението на петте медитативни упражнения – той пречиства тялото и подобрява здравето си. Фалун Дафа се практикува в 114 страни по света, включително и в България.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies