събитие площад Враца

През месец октомври градовете Смолян, Враца, Русе и Търговище се включиха в международната кампания за човешки права, която осъжда бившия държавен лидер на Китай, Дзян Дзъмин, за геноцид срещу човечеството.

Кампанията цели да бъдат разкрити злоупотребите с власт, които бившият ръководител на китайската комунистическа партия, Дзян Дзъмин, е правил през мандата на своето управление. Група адвокати и защитници на човешки права правят разкритията, които посочват, че Дзян е отговорен за смъртта на хиляди практикуващи Фалун Дафа в Китай.

През юли 1999 г., Дзян Дзъмин започва широкомащабна кампания на изличаване на най-голямата чигонг (цигун) практика, по това време в Китай, Фалун Гонг (още позната като Фалун Дафа). Фалун Гонг се превръща от приветствана от режима практика, през първите 7 години след представянето ѝ в Китай, в заплаха за властта. Тя, властта, открива, че близо 100 мил. практикуващи следват принципите на практиката Истинност, Доброта, Търпение и вярват в нещо различно от проповядваната от комунистическия режим комунистическа идеология. Така, Дзян Дзъмин започва унищожаване на всички материали за практиката, а всеки, който я практикува, бива задържан. В лагерите за превъзпитание и в центровете за промиване на съзнанието последователите на Фалун Гонг в Китай са подлагани на тежки репресии, сред които и насилствено отнемане на техните органи.

Гражданите на Смолян, на 15 октомври т.г., за първи път имаха възможност да се подпишат в петиция, осъждаща репресиите. Голяма част от жителите на града за първи път чуваха за престъпленията с отнемане на органи за трансплантация в Китай.

Седмица по-рано, едновременно във Враца и Търговище, също беше организирана петиция срещу Дзян Дзъмин и репресиите в Китай.

Докато слушаше фактите за злоупотребите с власт на Дзян и престъпленията с органи на пл. Свобода, на 8 октомври, жена в Търговище видимо се поколеба дали сега или по-късно да се подпише в подписката. Практикуваща на мястото на събитието ѝ поясни смисъла на петицията, а именно, че всеки подписал се в нея става едновременно с това и тъжител за започване на разследване на Дзян Дзъмин от китайската Върховна народна прокуратура. В този момент, без колебание, жената се подписа.

В петицията се включиха и жителите на Русе на 7 октомври пред сградата на Съдебната палата в града.

Въпреки събраните над 300 подписа и в четирите града имаше скептично настроени български граждани, които се чудеха, кой е в състояние да промени престъпната политика с органи в Китай.

Съществуват редица доказателства за извършващите се престъпления, репресии и нарушаване на човешките права на практикуващите Фалун Гонг в Китай.

Официално представената в Европейския парламент на 12 септември т.г. "Писмена декларация, осъждаща насилственото отнемане на органи от затворници на съвестта в Китай“, е подписана от 414 евродепутати.

Приетата през декември 2013 г. резолюция, относно отнемането на органи в Китай, апелира всички държави-членки на Европейския съюз да призоват гражданите си, които планират трансплантация в Китай, да са сигурни, че донорът е известен.

Фалун Дафа е традиционна китайска практика за усъвършенстване на съзнанието и тялото. Практикуването ѝ включва следването на принципите истинност, доброта и търпение и изпълнението на пет медитативни упражнения.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies