бюлетин новини

Безпрецедентен обновен доклад, подготвен от бивш главен прокурор на Канада, заедно с адвокат по човешки права и разследващ журналист, публикуван на 22 юни т.г., документира как в стотици китайски болници и трансплантационни центрове, които работят от 2000 г. насам, без да вдигат много шум, се извършват между 60 000 и 100 000 трансплантации на година, което е безпрецедентен брой за която и да е друга страна по света.

В това издание на нашият бюлетин ще разгледаме темите за това, от къде идват донорите за тези трансплантации в Китай и какъв е отзвука в световната общонст по темата?

Доклад разкрива милион и половина убити от китайския режим заради органите им (част 1)

Трансплантационните хирурзи в Китай изглежда имат неизчерпаем източник на човешки органи. Всичко това се случва от близо десетилетие в Китай, без в страната да има установена система да даряване на органи.

Доклад разкрива милион и половина убити от китайския режим заради органите им (част 2)

Авторите на новия доклад смятат, че основната популация в Китай, която става жертва на насилствено отнемане на органите им с цел трансплантация, са практикуващи Фалун Дафа.

Нова резолюция на Конгреса на САЩ осъжда отнемането на органи в Китай

Камарата на представителите на САЩ единодушно прие безпрецедентна резолюция на 13 юни, осъждаща насилственото отнемане на органи от практикуващи Фалун Дафа и от други затворници на съвестта в Китай.

Интервю с американски журналист за доклад за отнемане на органи в Китай

Журналист от американската медия "Епок Таймс", базирана в Ню Йорк, разговаря с един от съавторите на доклада, Итън Гутман.

Говорител на форум във Вашингтон съобщава за мъчения на практикуващи Фалун Гонг в Китай

Последователи на Фалун Дафа участваха във форум на тема „Нарушаване на човешките права в Китай". Те разказаха за мъченията в китайските затвори.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies