бар център София

Надписът „Въведение в медитативния метод Фалун Дафа“ посрещна гостите на DaDa Cultural Bar в София на 27 октомври 2016 г.

В рамките на час, последователи на Фалун Дафа в България представиха същността на метода и демонстрираха петте медитативни упражнения пред гостите на столичното заведение.

Фалун Дафа е китайска медитативна практика за усъвършенстване на съзнанието и тялото, съдържаща традиционните ценности на Изтока. Неин основател и учител е г-н Ли Хонгджъ.

Усъвършенстването на съзнанието се осъществява чрез следване на трите основни принципа на практиката истинност, доброта и търпение. Те са подробно обяснени в текста „Джуан Фалун“, който гостите на DaDa Cultural Bar можеха да прелистят на място.

Усъвършенстването на тялото се постига чрез медитативните упражнения. Всяко едно от тях беше демонстрирано и обяснено на място в заведението. Впечатление направи бавното и плавно изпълнение, което се отличава и с липса на сложност в движенията.

Водещата Александра, посочи и сайта bg.falundafa.org, откъдето безплатно могат да бъдат изтеглени инструкциите и музиката за упражненията, както и всички текстове на практиката.

В родината си, Китай, Фалун Дафа е по-известна с името Фалун Гонг. Днес тя се практикува в над 114 страни по света и има около 100 млн. последователи.

Водещата добави, че именно многочислеността на последователите ѝ става причина от 1999 г. до днес те да са преследвани, затваряни в трудови лагери и центрове за превъзпитание в Китай, където са подлагани на тежки репресии, сред които насилственото отнемане на органите им.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies