Българска Фалун Дафа Асоциация

Българска Фалун Дафа Асоциация организира подписка срещу насилственото отнемане на органи в Китай на 29 ноември 2014 г. (събота) в Асеноград и на 30 ноември 2014 г. (неделя) в Айтос.

29 ноември (събота) 2014 г., Асеновград, площад „Академик Николай Хайтов” зона пред търговския център, от 11:00 ч. до 16:00 ч.
Лице за контакт: Мирела Йорданова, телефон: 0888 595 150

30 ноември (неделя) 2014 г., Айтос, до сградата на общината,
от 11:00 ч. до 13:30 ч.
Лице за контакт: Керачка Параскова, телефон: 0898 524 114

Събитията са част от международна инициатива на неправителствената организация „Лекари срещу насилственото отнемане на органи" (DAFOH). Кампанията се обявява за незабавно прекратяване на насилственото отнемане на органи от затворници в Китай, включително от привърженици на Фалун Гонг. Тя призовава ООН да окаже натиск върху китайските власти и да проведе независимо разследване.

Подобни събития се провеждат в десетки държави по света. Кампанията приключва на 30 ноември. Събраните подписи ще бъдат предадени на Върховния комисар на ООН за човешки права на 10 декември т.г.

В България до момента са събрани около 4 500 подписа.

Отнемането на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай e потвърдено за първи път в доклада „Кървава реколта" от 2006 г. на двамата канадски експерти Дейвид Килгор и Дейвид Матас. Докладът разкрива, че между 2000 г. и 2005 г. за трансплантации в Китай са използвани близо 41 500 неидентифицирани органи, чийто вероятен източник са живи практикуващи Фалун Гонг, убивани заради органите им.

През декември 2013 г. Европейският парламент прие резолюция, която осъди насилственото отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай. Документът препоръчва страните-членки на Европейския съюз публично да осъдят злоупотребите с органи за трансплантация в Китай и да осведомят за това своите граждани, пътуващи до Китайската Народна Република. Подобна резолюция се придвижва за гласуване и в Конгреса на САЩ.

Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е китайска практика за личностно усъвършенстване, базирана на древните традиции за постигане на физическо и духовно подобрение. Следването на принципите Истинност, Доброта, Търпеливост се съчетава с пет медитативни упражнения.

Изключителната популярност на Фалун Гонг в Китай - между 70 и 100 милиона последователи - предизвиква завистта на лидера на китайската комунистическата партия Дзян Дзъмин. През 1999 г. той нарежда пълно унищожение на практиката с всички средства.

Фалун Дафа се практикува в 114 страни по света, а апелът за спиране на репресиите в Китай остава актуален и днес.

Очакваме ви на 29 ноември (събота) в Асеновград и на 30 ноември (неделя) в Айтос!

Заповядайте!
 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies