Стамболийски петиция подписка

София, Велико Търново и Стамболийски станаха домакини на международната кампания за спазване на човешките права в Китай през първата половина на месец ноември, тази година.

Симпатизанти на медитативната практика Фалун Дафа събираха подписи за подвеждане под съдебна отговорност бившия партиен и държавен китайски лидер, Дзян Дзъмин, за злоупотреби с власт и престъпления срещу човечеството.

Дзян Дзъмин е инициатор на широкомащабно преследване на близо 100 милиона последователи на Фалун Дафа, което продължава вече 17 години. Последователите на Фалун Дафа са затваряни и измъчвани в трудови лагери, центрове за превъзпитание, арести, затвори и психиатрични болници. Има редица доклади, че са обект също на насилствено отнемане на органи, в процеса на което биват убивани.

Насилственото отнемане на органи е осъждано неколкократно от международната общественост от 2006 г. насам, когато излязоха първите данни за това престъпление.

Европейският парламент, Конгресът на САЩ и правителството на Канада приеха резолюции, с които призовават китайския режим да прекрати търговията с органи, иззети насилствено от последователи на Фалун Дафа и от други затворници на съвестта.

След като научиха какво се случва в Китай днес, над 300 души в трите града положиха подписа си в петицията, като по този начин станаха и тъжители по жалбата срещу Дзян Дзъмин, адресирана до Народната прокуратура и Върховния съд в Китай.

В София, на 19 ноември, в подлеза на Софийски университет "Св. Климент Охридски" минувачи се спираха, за да научат повече за инициативата.

"Това, с което сте се захванали е много сериозно", каза мъж на средна възраст, вземайки листовка. "Продължавайте по мирен начин, а не чрез борба, за да разобличите престъпленията на тази глутница вълци. Важно е не нападението, а да сте така заедно. Успех!“

Същия ден във Велико Търново, пред сградата на Централна поща, стотици граждани получиха информация за случващото се в Китай и заявиха подкрепа към практикуващите Фалун Дафа, подписвайки петицията.

Седмица по-рано, в Стамболийски, жители и търговци в района на местния пазар бяха изненадани да научат за жестокото потъпкване на човешките права на практикуващи Фалун Дафа в Китай. Други бяха любопитни да научат повече за медитативната практика.

Фалун Дафа е традиционна система за усъвършенстване на съзнанието и тялото, основана на принципите Истинност, Доброта и Търпение и пет медитативни упражнения. Практиката е напълно безплатна и е популярна в над 100 държави по цял свят. В България е позната от 2001 г. През последните пет години Фалун Дафа набра изключителна популярност у нас сред хора от всяка възраст, професия и социален статус.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies