петиция Ботевград Белово

Ботевград и Белово посрещнаха международна петицията в подкрепа на човешките права в Китай, на 26 и 27 ноември 2016 г.

Петицията е част от международната кампания, която тече повече от година в над 50 държави, включително и в България. Инициативата има цел да запознае обществеността със злоупотребите, които бившият китайски държавен и партиен лидер, Дзян Дзъмин, е извършил по време на своето управление (1989-2002 г.), и да заведе жалба срещу Дзян във Върховния съд и Върховната народна прокуратура на Китай.

През 1999 г. Дзян Дзъмин започва широкомащабно преследване на 100 милиона последователи на медитативната практика Фалун Гонг, което продължава и днес. По едноличната му заповед, те са задържани в трудови лагери и измъчвани, за да се откажат от духовните си възгледи. Репресиите достигат своя връх с разкритията за насилствено отнемане на органи от последователи на Фалун Гонг през 2006 г. Според международни доклади, десетки хиляди симпатизанти на Фалун Гонг може да са били убити с цел изземване и продаване на органите им на заможни пациенти, нуждаещи се от трансплантация.

На пешеходната зона в центъра на Ботевград на 26 ноември, повечето минувачи бяха изненадани да научат за случващото се в Китай. Близо 100 души се подписаха в международната петиция и пожелаха успех на кампанията.

След като научиха историята на инициативата на 27 ноември, 130 души в Белово сложиха подписа си в петицията.

Фалун Гонг (още известен с името Фалун Дафа) е традиционна китайска практика за усъвършенстване на съзнанието и тялото. Тя има три основни принципа: Истинност, Доброта и Търпение, които водят човек по пътя на личностно и духовно развитие. Системата включва и пет медитативни упражнения, които подобряват здравето. Практиката е популярна в 114 страни по света, има милиони последователи, но е преследвана само в родината си Китай.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies