Прессъобщение на Българска Фалун Дафа Асоциация

На Международния ден за човешки права – 10 декември - Българска Фалун Дафа Асоциация организира мирен протест пред китайското посолство на ул. „Александър фон Хумболт“ №7 в София. Протестът ще започне в 11:00 часа.

Българска Фалун Дафа Асоциация организира по няколко протеста всяка година пред китайското посолство в знак на солидарност с китайските практикуващи Фалун Дафа, които от 1999 г. са преследвани и репресирани в Китай. Те са затваряни в трудови лагери, психиатрични клиники и затвори, и са измъчвани, понякога до смърт, за да се откажат от убежденията си. Много деца са останали сираци, след като родителите им са били убити по време на преследването, продължаващо вече 17 години.

През 2006 г. излезе докладът „Кървава реколта“, който беше обновяван два пъти. Той е на двама канадски експерти – Дейвид Килгор (бивш секретар на Канада за Азия и Тихоокеански регион и най-дългогодишен член на парламента) и Дейвид Матас (международен правозащитен адвокат). Докладът съдържа десетки доказателства за насилственото отнемане на органи от задържани практикуващи Фалун Дафа в Китай. Докладът разкрива „нов вид зло“ за 21-и век, както го наричат авторите му – насилственото отнемане на органи от живи практикуващи, което е поддържано от комунистическата власт в Китай. Докладът беше представен и в България от Дейвид Килгор.

През 2016 г. излезе нов доклад в сътрудничество на двамата канадски експерти с разследващия журналист Итън Гутман, който стъпва на нови видове доказателства и разследвания на злоупотребите с трансплантации на органи в Китай. Можете да прочетете повече тук: www.endorganpillaging.org и на уебсайта на Дейвид Килгор: www.david-kilgour.com. Докладът е в процес на превод на български език.

Практикуващите Фалун Дафа в България призовават отново българското правителство, медиите и обществото, да не затварят очи пред това нечовешко зло, което се случва в Китай, и да подкрепят усилията на над 100 милиона практикуващи в 114 държави по света за спиране на преследването и на убийството на невинни хора.

На място можете да подпишете и петицията срещу бившия китайски държавен глава – Дзян Дзъмин, с която се цели подвеждането му под отговорност и осъждането му за геноцид срещу човечеството, тъй като той лично е инициатор на преследването срещу Фалун Дафа в Китай. До момента, в България са събрани над 7,700 подписа в десетки градове през 2016 г. и през последните три месеца на 2015 г., от когато се организира петицията в страната ни.

По-късно през деня на 10 декември, Българска Фалун Дафа Асоциация ще проведе две събития за разясняване на истината около репресиите в Китай и събиране на подписи в петицията за осъждане на Дзян Дзъмин - в градинката пред Народен театър „Иван Вазов“ – от 15:00 часа, и в подлеза на Метро спирка „Сердика“ – от 15:00 часа.

За повече информация:
Милена Атанасова, Българска Фалун Дафа Асоциация, 0876 16 91 85

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies