китайско посолство протест София

Българска Фалун Дафа Асоциация отбеляза Международния ден за човешки права, 10 декември, с мирен протест и събиране на подписи в центъра на София.

Последователи на медитативния метод Фалун Дафа у нас проведоха мирен протест в София, пред сградата на посолството на Китайската народна република, на ул. "Александър фон Хумболт" от 11:00 часа на 10 декември 2016 г. Те призоваха за спиране на репресиите и насилственото отнемане на органи от свои съмишленици в Китай.

Репресиите срещу последователи на Фалун Дафа са инициирани и ръководени от управляващата китайска комунистическа партия от 1999 г. насам.

През 2006 г. докладът "Кървава реколта" на канадските правни експерти Дейвид Килгор и Дейвид Матас разкри, че хиляди последователи на духовния метод са убивани в държавни болници и затвори с цел органите им да бъдат продадени на пациенти, нуждаещи се от трансплантация.

Според авторите на доклада, случващото се в Китай е "нов вид зло на 21-и век". Актуализирана версия на доклада от юни 2016 г., в съавторство с разследващия журналист Итън Гутман, установи, че над 1 млн. души може да са станали жертва на насилствено отнемане на органи в Китай от 2000 г. насам, и най-вече това са последователи на Фалун Дафа.

Подписка-жалба до китайските Народна прокуратура и Върховен съд

Отбелязването на Международния ден за човешки права продължи с две успоредни събития: в градинката пред Народния театър "Иван Вазов" и пред подлеза на метростанция "Сердика". Там граждани и гости на столицата имаха възможност да подкрепят международна подписка-жалба до китайските Народна прокуратура и Върховен съд.

Подписката цели да спомогне за подвеждане под съдебна отговорност бившия китайски държавен и партиен лидер, Дзян Дзъмин. На 20 юли 1999 г. Дзян Дзъмин издава еднолична заповед за започване на национална кампания на репресии срещу Фалун Дафа.

Над 2 милиона подписа са събрани от юли 2016 г. в цял свят. В България, над 8000 души са подкрепили до момента изправянето на Дзян Дзъмин на съд за геноцид и престъпления срещу човечеството.

Фалун Дафа (Фалун Гонг) е система за усъвършенстване на съзнанието и тялото. Последователите на Фалун Дафа съобщават за значително подобрено здраве и за намаляване на стреса. Това е резултат от редовното изпълнение на петте медитативни упражнения и благодарение на следването на трите принципа на практиката – Истинност, Доброта и Търпение.

 

Comments powered by CComment


 

Този уебсайт използва cookies