поздравителна картичка София

Българските последователи на традиционния китайски метод за усъвършенстване на духа и тялото, Фалун Дафа, поздравиха Учителя, г-н Ли Хонгджъ, с настъпването на 2017-а година.

Подобни поздравления са изпратени от последователи на Фалун Дафа от близо 114 страни по света, където практиката е популярна. Поздравленията са публикувани на световния уебсайт на Фалун Дафа, minghui.org.

Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е традиционна китайска духовна практика на високо ниво за усъвършенстване на духа и тялото. Включва философия, основана на принципите Истинност, Доброта и Търпение, и пет медитативни упражнения.

Философията на Фалун Дафа учи човек да е добър, състрадателен и толерантен в семейството, на работното място и в обществото. Упражненията спомагат за поддържане на добро здраве, тонус и освобождаване от стреса.

Целта на практикуването на Фалун Дафа е постигане на духовно съвършенство и просветление посредством едновременно усъвършенстване на съзнанието и тялото.

Родината на Фалун Дафа е Китай. Практиката е представена за пръв път публично през 1992 г. в североизточния град Чанчун от нейния автор, г-н Ли Хонгджъ.

През 1993 г. г-н Ли Хонгджъ е обявен за "най-приветстван цигун майстор" по време на Източното здравно изложение в Пекин и му е връчена правителствена награда за принос в разширяване границите на науката.

През същата година "Пийпълс пъблик секюрити нюз", официалният вестник на министерството за обществена сигурност на Китай, дава висока оценка на г-н Ли Хонгджъ за приноса му в "популяризиране на традиционните добродетели в борбата с престъпността, опазване на социалния ред и сигурността, и насърчаване на справедливост в обществото."

През 1999 г., китайският министър на спорта и младежта заявява, че "... всеки последовател на Фалун Дафа може да спести по 1 000 юана (28 лв.) годишно от медицински такси. Ако 100 милиона души практикуват, това са 100 милиарда юана (28 милиарда лв.), спестени годишно за здравеопазване."

По данни на китайското правителство, през 1999 г. симпатизантите на духовния метод са между 70 и 100 милиона души, т.е. между 6 и 8% от китайското население.

Заради положителния ефект върху здравето и морала на хората, Фалун Дафа е получила многобройни признания от политици и общественици по цял свят.

През 2000 г. г-н Ли Хонгджъ печели една от наградите на "Фрийдъм Хаус", най-старата организация за защита на правата на човека в САЩ. Г-н Хонгджъ е номиниран за Нобелова награда за мир през 2000 г. и 2001 г., както и за Наградата на Европейския парламент, "Сахаров", за свобода на мисълта през 2001 г.

Днес Фалун Дафа се практикува в 114 държави по света. В България е популярна от 2001 г. насам.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies