Петиция подкрепа

Повече от 1000 души се подписаха в подписка срещу насилственото отнемане на органи от затворници на съвестта в Китай, на 15 ноември в шест града едновременно.

Във Велико Търново, Габрово, Ямбол, Шумен, Севлиево и Горна Оряховица мнозина изразиха загриженост и възмущение срещу убийствата на практикуващите Фалун Гонг в Китай и насилственото им превръщане на донори на органи за трансплантация.

Човек на средна възраст от Габрово демонстрира завидни познания за ситуацията в Китай, за китайската култура и език. След като постави своя подпис в петицията, той разкри източника си на познание. Посочвайки към малък радиоприемник в ръката си, той каза: "Това е предаване, което започва в 13 часа. Има половин час новини, след което половин час урок по китайски език.”

Много хора в Ямбол искрено благодариха за предоставената възможност да станат част от международната инициатива на неправителствената организация "Лекари срещу насилственото отнемане на органи" (DAFOH). Те също изразиха удовлетворението си, че могат да допринесат за спиране на престъпленията с органите на практикуващи Фалун Гонг.

В Шумен местни лекари подкрепиха петицията и помолиха за допълнителна информация.

В отговор организаторите на събитието им предоставиха копия от доклада "Кървава реколта" (2006 г.) на двамата канадски експерти Дейвид Килгор и Дейвид Матас. От него става ясно, че между 2000 г. и 2005 г. за трансплантации в Китай са използвани близо 41 500 неидентифицирани органи, чийто вероятен източник са живи практикуващи Фалун Гонг, убивани заради органите им.

Много шуменци изразиха интерес към същността на Фалун Гонг и пожелаха да научат петте медитативни упражнения на практиката, които подобряват здравето.

Велико Търново е предпочитана туристическа дестинация за хиляди туристи. Група китайци се озоваха на мястото на събитието и бяха заинтригувани да научат, че подписката се провежда в 54 държави по света, че призовава правителството на Китай да сложи край на кражбата на органи от затворници на съвестта и че подписите ще бъдат предадени на 10 декември на Върховния комисар на ООН по човешките права.

Практикуващи Фалун Гонг от цяла България се събраха в старопрестолния град в края на деня. Те си направиха обща снимка на входа на емблематичната крепост "Царевец". По-късно снимката ще бъде изпратена като поздрав до г-н Ли Хонгджъ, основател на духовната практика Фалун Гонг.

По време на събитията в шестте града бяха събрани над 1000 подписа. От началото на годината в България са събрани над 4500 подписа.

Местни и национални медии проявиха интерес към кампанията.

Онлайн медията “Дарик нюз” за Велико Търново и Габрово съобщи за предстоящите събития на 15 ноември. Вестник “100 вести” с новини за общините Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна, също публикува информация за кампанията.

Наред с обществеността и медиите, общинските управи във Велико Търново, Габрово, Ямбол, Шумен, Севлиево и Горна Оряховица, също научиха какво се случва в Китай.

Те получиха писмо от Българска Фалун Дафа Асоциация, организатор на събитието, и копие от резолюция на Европейския парламент (от декември 2013 г.), която осъжда насилственото отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай.

Документът препоръчва страните-членки на Европейския съюз публично да осъдят престъпленията с органи в Китай и да осведомят за това своите граждани, пътуващи до Китайската Народна Република.

Подобна резолюция е в ход за гласуване и в Конгреса на САЩ.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies