събитие университет София подлез

Призивът "Да изправим пред съда Дзян Дзъмин за престъпления срещу човечеството" посрещна столичани в подлеза на Софийски университет "Св. Климент Охридски" на 1 и 4 февруари 2017 г.

Събитията в София са част от международна кампания, която се провежда в над 50 държави и цели да сезира китайските Върховен съд и Народна прокуратура за престъпления срещу човечеството и злоупотреби с власт, извършени от бившия държавен и партиен лидер, Дзян Дзъмин (1989-2002 г.). В резултат на репресивната му политика на управление, милиони китайци са преследвани, а хиляди са изгубили живота си.

"Бил съм в Китай. На вид е една прекрасна държава. По въпроси, неудобни за управлението, обаче, е пълна мъгла", каза мъж на средна възраст.

В ръцете на потисническия режим на Дзян попадат и последователите на медитативния метод Фалун Гонг.

Благодарение на простите морални принципи и лесни за научаване движения, Фалун Гонг се превръща в най-значимото социално явление в Китай през 90-те години на миналия век.

Ефектите от практикуването на Фалун Гонг са значими: хората стават добри и толерантни; здравето им се подобрява скоро след започване на практиката. Това донася множество награди на основателя на Фалун Гонг, г-н Ли Хонгджъ, сред които Наградата Сахаров за свобода на мисълта на Европейския парламент и две номинации за Нобелова награда за мир.

Чувствайки, че популярността на Фалун Гонг излиза извън контрола на партията, на 20 юли 1999 г., Дзян Дзъмин започва мащабна кампания за унищожаване на книгите на практиката и задържане на последователите ѝ. Хиляди симпатизанти попадат в трудови лагери, центрове за превъзпитание и затвори, където са измъчвани жестоко.

Най-шокиращи за международната общественост са твърденията, че десетки хиляди задържани последователи на Фалун Гонг в Китай стават жертва на насилствено отнемане на органи, в който процес те биват убивани, а органите им са продавани на заможни пациенти, нуждаещи се от трансплантация. Тези твърдения са подкрепени от двамата канадски правозащитници Дейвид Килгор и Дейвид Матас през 2006 г. в доклада "Кървава реколта".

"Аз съм лекар. Дори операцията да е успешна, често организмът отхвърля новия орган на по-късен етап," каза минувач, който сложи подпис в петицията.

"Хората трябва да разберат, че въпреки напредналата наука, ако Бог е решил да прибере някого, няма второ мнение. Ако хората разберат това, ще спрат да търсят донори. И още повече, не биха влезли в подобни незаконни схеми, като тези в Китай."

Над 150 души подкрепиха подписката в двете събития в столицата.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies