здравей здраве медитация Пловдив

Медитативната практика Фалун Дафа беше представена по време на осмото издание на фестивала на здравословния начин на живот "Здравей, Здраве", който се проведе в Пловдив на 8 и 9 април 2017 г.

По време на втория фестивален ден, 9 април, десетки хора се стекоха към зала "Практики" в Дома на културата "Борис Христов", за да научат какво е Фалун Дафа и да пробват петте медитативни упражнения на метода.

Фалун Дафа е традиционна китайска практика за усъвършенстване на съзнанието и тялото, основана на принципите Истинност, Доброта и Търпение.

"Като последователи, ние се придържаме към тези принципи и по този начин ставаме по-добри и толерантни хора в обществото", каза Иван Гинов от Пловдив, модератор на представянето. "Това представлява усъвършенстване на съзнанието, повишаване моралния характер и духовното ниво на човек."

Пълната философия на практиката е представена в книгата "Джуан Фалун", която може да се свали безплатно от Интернет.

Фалун Дафа включва и пет медитативни упражнения.

"С тяхна помощ, човек отваря едновременно всички енергийни канали и пречиства тялото си", добави Гинов.

Облечени в традиционни жълти костюми от династията Тан, Диян от Варна и Росица от Пловдив демонстрираха упражненията на Фалун Дафа. Посетителите на фестивала се насладиха на бавните и плавни движения на медитацията. Хора от различни възраст – от деца до пенсионери – се включиха в изпълнението на упражненията, за да изпитат техния ефект.

Всички бяха поканени да посетят ежеседмичните упражнения на Гребната база, всеки четвъртък, петък, събота и неделя от 9:30 часа. Фалун Дафа по цял свят се разпространява доброволно и безплатно.

В края на представянето, всеки получи лотосов цвят оригами и комплект с научни статии, разкриващи ефекта на Фалун Дафа върху съзнанието и здравето.

След края на събитието, извън залата се разрази оживена дискусия, в която хората искаха да научат повече за мястото на упражненията в Пловдив, да споделят впечатленията си от преживяното и да продължат общуването си с последователите на практиката в България.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies