Информационен Център Фалун Дафа България
Информационен Център Фалун Дафа България

здравей здраве медитация Пловдив

Медитативната практика Фалун Дафа беше представена по време на осмото издание на фестивала на здравословния начин на живот "Здравей, Здраве", който се проведе в Пловдив на 8 и 9 април 2017 г.

По време на втория фестивален ден, 9 април, десетки хора се стекоха към зала "Практики" в Дома на културата "Борис Христов", за да научат какво е Фалун Дафа и да пробват петте медитативни упражнения на метода.

Фалун Дафа е традиционна китайска практика за усъвършенстване на съзнанието и тялото, основана на принципите Истинност, Доброта и Търпение.

"Като последователи, ние се придържаме към тези принципи и по този начин ставаме по-добри и толерантни хора в обществото", каза Иван Гинов от Пловдив, модератор на представянето. "Това представлява усъвършенстване на съзнанието, повишаване моралния характер и духовното ниво на човек."

Пълната философия на практиката е представена в книгата "Джуан Фалун", която може да се свали безплатно от Интернет.

Фалун Дафа включва и пет медитативни упражнения.

"С тяхна помощ, човек отваря едновременно всички енергийни канали и пречиства тялото си", добави Гинов.

Облечени в традиционни жълти костюми от династията Тан, Диян от Варна и Росица от Пловдив демонстрираха упражненията на Фалун Дафа. Посетителите на фестивала се насладиха на бавните и плавни движения на медитацията. Хора от различни възраст – от деца до пенсионери – се включиха в изпълнението на упражненията, за да изпитат техния ефект.

Всички бяха поканени да посетят ежеседмичните упражнения на Гребната база, всеки четвъртък, петък, събота и неделя от 9:30 часа. Фалун Дафа по цял свят се разпространява доброволно и безплатно.

В края на представянето, всеки получи лотосов цвят оригами и комплект с научни статии, разкриващи ефекта на Фалун Дафа върху съзнанието и здравето.

След края на събитието, извън залата се разрази оживена дискусия, в която хората искаха да научат повече за мястото на упражненията в Пловдив, да споделят впечатленията си от преживяното и да продължат общуването си с последователите на практиката в България.

 


 

Този уебсайт използва cookies