лекции упражнения семинар София

София стана домакин на първия в България 10-дневен курс по Фалун Дафа. Серията събития се проведоха между 7 и 24 април 2017 г. и събраха десетки столичани, които имаха шанса да се насладят на видео прожекции на лекциите на основателя на китайската духовна практика, г-н Ли Хонгджъ, и да научат петте медитативни упражнения.

Деветте лекции са заснети в китайския град Гуанджоу през 1994 г., когато г-н Ли Хонгджъ започва да преподава Фалун Дафа публично. На база на тяхното съдържание, през 1994 г. за първи път е издадена цялостната философия на практиката: книгата "Джуан Фалун".

Г-н Ли Хонгджъ учи следване на трите принципа: Истинност, Доброта и Търпение. Когато човек следва тези принципи в своето ежедневие, той усъвършенства своя характер и изоставя привързаности и пристрастия като завист, търсене на лична изгода и други ниско морални тенденции в обществото. В същото време, човек става по-добър, състрадателен и толерантен към околните, и по-ефективен на работното си място.

"Най-новият последовател"

В първия семинарен ден на ул. "Дунав", симпатизанти на Фалун Дафа от София споделиха своите истории: как и защо са започнали да се занимават, и какво са научили и постигнали по отношение на подобряване на здравето и характера. В хода на непринуден и затрогващ разговор, те отговориха и на редица въпроси от публиката относно избавянето от болести и връзката на Фалун Дафа с религиите.

Кулминацията на деня беше демонстрация на петте медитативни упражнения на Фалун Дафа, които подобряват здравето и намаляват стреса.

Няколко дни след края на лекционния курс, Панайот, който посети семинара и определи себе си като "най-новият последовател", сподели:

"Открих Фалун Дафа случайно, доколкото случайностите съществуват. Разбира се, търсех най-добрата практика, която да ми даде отговори на въпросите, които си задавах, и в същото време да ми помогне да запазя добро физическо и психическо здраве. Дълго проучвах практиката, преди да се включа в групата в Южен парк. Отне ми една година да изградя доверието си към Фалун Дафа.

Упражненията са съвсем лесни и ми харесва това, че мога да ги изпълнявам, когато искам. Също ми харесва, че няма сложна йерархия от авторитети, задължителни обети и странни приемни изпити.

Препоръчвам Фалун Дафа на всички, без значение дали са работещи, учащи или пенсионери."

Освен Панайот, в България има още около 100 души, които следват принципите на практиката и изпълняват редовно медитативните упражнения.

Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, идва от Китай, но заради положителния ефект върху здравето и морала на хората, бързо се разпространява по цял свят. Днес тя има около 100 милиона привърженици в 114 държави по света.

Лекционният курс е достъпен онлайн на следният адрес:

http://bg.falundafa.org/falun-dafa-video-audio-9session.html

 

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies