Информационен Център Фалун Дафа България
Информационен Център Фалун Дафа България

видео поздрав до основателя на практиката по случай Световния ден на Фалун Дафа

Българските последователи на Фалун Дафа изпратиха видео поздрав до основателя на духовната практика, г-н Ли Хонгджъ, по случай рождения му ден, 13 май.

Поздравът, публикуван също на световния уебсайт на Фалун Дафа, Minghui.org, на 12 май 2017 г., е и по повод Световния ден на Фалун Дафа, който се чества на 13 май в над 100 държави по цял свят, където близо 100 милиона души изпълняват медитативните упражнения и следват трите принципа на древния метод за самоусъвършенстване: Истинност, Доброта и Търпение.

В България, Фалун Дафа е популярна от 2001 г.

На 13 май тази година се навършват 25 години от публичното представяне на Фалун Дафа и 19 години от първото отбелязване на Световния ден на Фалун Дафа през 1999 г.

Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е традиционна практика за усъвършенстване на духа и тялото. Включва философия, основана на принципите Истинност, Доброта и Търпение, и пет медитативни упражнения.

Философията на Фалун Дафа учи човек да е добър, състрадателен и толерантен в семейството, на работното място и в обществото. Упражненията спомагат за поддържане на добро здраве, тонус и освобождаване от стреса.

Практиката няма религиозен или политически характер. Практикуването на Фалун Дафа е напълно безплатно и открито: упражненията се изпълняват в градски паркове и цялата информация за практиката е публично достояние в Интернет.

Родината на Фалун Дафа е Китай. Практиката е представена за пръв път публично през 1992 г. в североизточния град Чанчун от нейния автор, г-н Ли Хонгджъ.

По данни на китайското правителство, през 1999 г. симпатизантите на духовния метод са между 70 и 100 милиона души, т.е. между 6 и 8% от китайското население.

През 2000 г. г-н Ли Хонгджъ печели една от наградите на Фрийдъм Хаус, най-старата правозащитна организация в САЩ. Г-н Ли Хонгджъ е номиниран за Нобелова награда за мир през 2000 г. и 2001 г., както и за Наградата на Европейския парламент "Сахаров" за свобода на мисълта през 2001 г.


 

Този уебсайт използва cookies