видео поздрав до основателя на практиката по случай Световния ден на Фалун Дафа

Българските последователи на Фалун Дафа изпратиха видео поздрав до основателя на духовната практика, г-н Ли Хонгджъ, по случай рождения му ден, 13 май.

Поздравът, публикуван също на световния уебсайт на Фалун Дафа, Minghui.org, на 12 май 2017 г., е и по повод Световния ден на Фалун Дафа, който се чества на 13 май в над 100 държави по цял свят, където близо 100 милиона души изпълняват медитативните упражнения и следват трите принципа на древния метод за самоусъвършенстване: Истинност, Доброта и Търпение.

В България, Фалун Дафа е популярна от 2001 г.

На 13 май тази година се навършват 25 години от публичното представяне на Фалун Дафа и 19 години от първото отбелязване на Световния ден на Фалун Дафа през 1999 г.

Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е традиционна практика за усъвършенстване на духа и тялото. Включва философия, основана на принципите Истинност, Доброта и Търпение, и пет медитативни упражнения.

Философията на Фалун Дафа учи човек да е добър, състрадателен и толерантен в семейството, на работното място и в обществото. Упражненията спомагат за поддържане на добро здраве, тонус и освобождаване от стреса.

Практиката няма религиозен или политически характер. Практикуването на Фалун Дафа е напълно безплатно и открито: упражненията се изпълняват в градски паркове и цялата информация за практиката е публично достояние в Интернет.

Родината на Фалун Дафа е Китай. Практиката е представена за пръв път публично през 1992 г. в североизточния град Чанчун от нейния автор, г-н Ли Хонгджъ.

По данни на китайското правителство, през 1999 г. симпатизантите на духовния метод са между 70 и 100 милиона души, т.е. между 6 и 8% от китайското население.

През 2000 г. г-н Ли Хонгджъ печели една от наградите на Фрийдъм Хаус, най-старата правозащитна организация в САЩ. Г-н Ли Хонгджъ е номиниран за Нобелова награда за мир през 2000 г. и 2001 г., както и за Наградата на Европейския парламент "Сахаров" за свобода на мисълта през 2001 г.

Comments powered by CComment


 

Този уебсайт използва cookies