Парад на Фалун Дафа в Ню Йорк

Това е подкаст на Информационен център Фалун Дафа България. В емисията ще чуете:

  1. Как в България отбелязаха Световния ден на Фалун Дафа
  2. Какво събра близо 10 000 души на огромен парад в Ню Йорк, САЩ
  3. Какво сподели основателят на Фалун Дафа по време на международна конференция в Ню Йорк


Български симпатизанти на традиционната практика за усъвършенстване на духа и тялото Фалун Дафа отбелязаха 13 май, Световния ден на едноименната практика, със серия от събития в София, Варна и Казанлък на 13 и 14 май.

В празничния 13 май в Южен парк и на 14 май в Борисовата градина в столицата, доброволци демонстрираха петте медитативни упражнения на Фалун Дафа пред желаещи да ги научат. Те обясняваха подробно всяко движение: как се изпълнява и какъв е ефектът му върху здравето и тонуса.

13 май в София продължи с още три информационни събития: на централния вход на Южен парк, до езерото "Ариана" в Борисовата градина и пред градинката на Народен театър "Иван Вазов".

Във Варна, местни симпатизанти проведоха събитие на входа на Морската градина на 13 май, а на 14 май в Казанлък, Фалун Дафа бе представена на фестивала "Здравей, Здраве".

На 13 май тази година се навършват 25 години от публичното представяне на Фалун Дафа и 19 години от първото отбелязване на Световния ден на Фалун Дафа през 1999 г. 13 май е и рожденият ден на основателя на Фалун Дафа, г-н Ли Хонгджъ.

В България, Фалун Дафа е популярна от 2001 г.

Какво събра близо 10 000 души на огромен парад в Ню Йорк, САЩ

Празненствата по случай Световния ден на Фалун Дафа се провеждат ежегодишно с пищни паради, концерти, митинги, изложби и други тържествени събития, в 114 държави, където близо 100 милиона души изпълняват медитацията и следват трите принципа на практиката: Истинност, Доброта и Търпение.

Тази година американският мегаполис Ню Йорк се превърна във фокусна точка на световните празненства по случай Световния ден на Фалун Дафа. Над 10 000 последователи от 58 държави шестваха по улиците на централен Манхатън на 12 май, за разкажат за същността на древния метод за усъвършенстване на духа и тялото и за продължаващите репресии в комунистически Китай.

Трима българи се включиха в празничния парад, облечени в традиционни носии. Те носеха голям банер с надпис: "Фалун Дафа в България".

Какво сподели основателят на Фалун Дафа по време на международна конференция в Ню Йорк

Над 10 000 последователи на Фалун Дафа от 58 държави се събраха на 14 май в Барклис Сентър в Бруклин, Ню Йорк, САЩ, за да споделят опит в самоусъвършенстването по древния духовен метод, както и да разкажат как са спомогнали за изобличаване на жестокото преследване на свои съмишленици в Китай.

Кулминацията на целодневната конференция беше появата на г-н Ли Хонгджъ, основателя на Фалун Дафа.

Г-н Ли представя публично духовната дисциплина Фалун Дафа в Китай на 13 май 1992 г. От 1999 г. насам, 13 май е отбелязван по цял свят като Световен ден на Фалун Дафа.

По време на конференцията в Ню Йорк, г-н Ли говори близо два часа в ранния следобед. Той окуражи последователите да се съсредоточат върху самоусъвършенстването, и да продължат да разказват на хората за преследването в Китай. Г-н Ли също отговори на въпроси, а след края на лекцията получи огромен букет с цветя.

Веднага след обедната почивка, беше излъчен кратък документален филм по случай 25-ата годишнина от популяризирането на Фалун Дафа.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies