събитие петиция Кюстендил България

Шест български града се включиха през май 2017 г. в глобална инициатива за изобличаване нарушаването на човешките права в комунистически Китай и подвеждане под съдебна отговорност на бившия държавен и партиен лидер Дзян Дзъмин.

В София, Пловдив, Варна, Казанлък, Кюстендил и Горна Оряховица, стотици хора се подписаха в подписка-жалба, адресирана до върховните китайски Народен съд и Прокуратура.

Със своя подпис, българите призоваха двете китайски инстутиции да образуват съдебно производство срещу Дзян Дзъмин, за злоупотреби и закононарушения във връзка с инициирана през 1999 г. от него национална кампания на репресии срещу симпатизанти на духовния метод Фалун Гонг.

Пловдив

На 2 и 27 май в центъра на града, и на 4 май в ж.к. "Тракия", местни последователи на Фалун Гонг разказаха на минувачите историята за началото на репресиите в Китай и им предоставиха копие от доклад с обвиненията срещу Дзян Дзъмин.

Като главен секретар на китайската комунистическа партия, Дзян Дзъмин издава заповед Фалун Гонг да бъде изличен от страната в рамките на три месеца. Дзян не може да приеме, че само за седем години след представянето през 1992 г., Фалун Гонг привлича между 70 и 100 милиона симпатизанти, докато партията има само около 65 милиона членове.

Последват 18 години репресии на милиони невинни китайски граждани. Те биват арестувани, измъчвани и дори убивани, заради духовните си убеждения и следване на принципите на Фалун Гонг: Истинност, Доброта и Търпение. Семействата им също са следени и принуждавани да съдействат за изличаване на Фалун Гонг от страната. Репресиите продължават и днес.

"Чел съм за преследването на Фалун Гонг в Китай", каза мъж на средна възраст пред сградата на Централна поща, където беше разположен информационният щендер на събитието.

"Не ме изненадва това, което е направил Дзян Дзъмин. Той и неговите предшественици Мао Дзедун и Дън Сяопин са отнели живота на много хора. Най-потресаващото за мен е да науча, че по време на тези репресии, са били насилствено отнемани органи от последователи на Фалун Гонг. Нещо повече, че те са умишлено убивани заради органите им. Прекрасно е, че давате гласност на проблема и у нас. Все пак комунистическият режим е бил главна политическа сила в България."

Според доклада "Кървава реколта" от 2016 г., базиран на анализ на данни от уебсайтове на китайски болници и телефонни разговори с лекари в Китай, през последните 15 години в Китай са извършвани между 60 000 и 100 000 трансплантации годишно. Това е близо 10 пъти повече от официалните данни на китайската комунистическа партия.

Казанлък

Казанлък приветства Фалун Гонг на 13 май. Десетки жители на града на розите бяха любопитни да научат, че Фалун Гонг е древна китайска практика за усъвършенстване на духа и тялото с три основни принципа: Истинност, Доброта, Търпение, и пет медитативни упражнения.

Следването на тези принципи, които според философията на метода са и характеристиката на Вселената, води до повишаване на морала и мъдростта. Упражненията спомагат за подобряване на здравето и намаляване на стреса.

Фалун Гонг е още известен с името Фалун Дафа. Популярен е в над 100 държави по света, а в България има последователи от 2001 г.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies