Айтос Асеновград събитие

Годишната кампания срещу насилственото отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай приключи с две събития в Асеновград на 29 ноември и в Айтос на 30 ноември.

Жители на двата южни града изразиха своята загриженост към престъпните практики с органи, които се извършват в Китай. Мнозина се подписаха в петиция инициирана от международната неправителствена организация "Лекари срещу насилственото отнемане на органи" (DAFOH).

DAFOH са група американски лекари, обединени от общата кауза да сложат край на зверствата в Китай.

След като вземаха листовки, жители на Айтос изказваха учудване, че подобни дейности се случват в Китай. Местните изразиха притеснение от това как практикуващите Фалун Гонг живеят, след като им бъде отнет жизненоважен орган.

Български практикуващи Фалун Гонг, които организираха събитието, обясниха, че жертвите са убивани в процеса на отнемане на органите им.

Твърденията за наличието на подобна практика в Китай са потвърдени за пръв път в доклада „Кървава реколта" от 2006 г. на двамата канадски експерти Дейвид Килгор и Дейвид Матас. Според документа, между 2000 г. и 2005 г. за трансплантации в Китай са използвани близо 41 500 неидентифицирани органи, с вероятен източник практикуващи Фалун Гонг.

След като научи какво се случва в Китай, жена на 40-годишна жена от Айтос каза: "Че защо да не помогнем? Нали за това сме хора, да помагаме."

70-годишен мъж от Асеновград изрази недоумение как 7-милионна България ще окаже влияние върху милиарден Китай, който е световна икономическа сила.

Организаторите му обясниха, че петицията е част от международна инициатива в над 54 страни в цял свят. Събраните подписи се изпращат до Върховния комисар на ООН по човешки права с молба ООН да окаже натиск върху властите в Китай да сложат край на подобни престъпления.

През 2013 г. петицията беше подкрепена от 1.48 милиона души в 53 страни от цял свят.

Гражданин на Асеновград се подписа в подписката, след като научи за доклад на Световната организация за разследване на преследването на Фалун Гонг (WOIPFG) от 28 октомври т.г.

В документа са посочени имената на 331 болници и 4 115 лекари в Китай, извършвали нелегални трансплантации на органи. В 100 от болниците са извършени 60 030 операции за присаждане на бъбрек, 11 306 за трансплантация на черен дроб, 215 на сърце, 7 695 на роговица на окото.

40-годишен адвокат пожела да прочете текста на резолюцията на Европейския парламент от декември 2013 г., която осъжда насилственото отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг.

След като се увери, че Фалун Гонг е посочван в годишните доклади и на ООН няколко поредни години, адвокатът се подписа в петицията.

В България за 2014 г. петицията на DAFOH е посетила 29 града, в резултат на което са събрани 6 819 подписа. На 10 декември подписите от цял свят ще бъдат изпратени до ООН.

Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е китайска практика за личностно усъвършенстване, базирана на древните традиции за постигане на физическо и духовно подобрение. Следването на принципите Истинност, Доброта, Търпение се съчетава с пет медитативни упражнения.

Изключителната популярност на Фалун Гонг в Китай - с над 100 милиона последователи - предизвиква завистта на лидера на китайската комунистическата партия Дзян Дзъмин. През 1999 г. той нарежда пълно унищожение на практиката с всички средства.

Днес Фалун Дафа се практикува в 114 страни по света.

В България практиката е популярна от 2001 г. Над 100 души от различни градове изпълняват петте упражнения на Фалун Дафа в местните паркове, с което поддържат отлично здраве и спокойствие на съзнанието. Практиката е изцяло доброволна и безплатна.

Comments powered by CComment


 

Този уебсайт използва cookies