филм трудно за вярване G8 София

Българска Фалун Дафа Асоциация организира прожекция на документалния филм "Трудно за вярване" на 20 юли 2017 г. (четвъртък) от 19:30 часа в Културен център G8 в София, ул. "Уилям Гладстон" № 8. След прожекцията ще се проведе дискусия. Вход свободен.

"Трудно за вярване" (2015 г.) разглежда въпроса за масовата практика на китайското правителство да екзекутира политически затворници (основно последователи на духовния метод Фалун Гонг) и да продава органите им на т.нар. "трансплантационни туристи", т.е. чуждестранни пациенти, нуждаещи се от трансплантация.

Филмът проследява разкритията на изтъкнатия разследващ журналист и китайски анализатор Итън Гутман, както и на разследващ екип от Канада, международни специалисти по медицинска етика и бивши затворници, последователи на Фалун Гонг.

Филмът с режисьор Кен Стоун е продукция на Swoop Films. Лентата е спечелила 14 награди, и има две награди "Еми" за най-добър режисьор и продуцент.

Фалун Гонг е древен китайски метод за усъвършенстване на духа и тялото. Представен е публично през 1992 г. по време на върха на популярност на цигун практиките в Китай. С корени в традиционната китайска култура и с философия, стъпваща върху моралните учения на Буда и Дао школите, Фалун Гонг бързо набира популярност. За седем години практиката привлича близо 100 милиона последователи (8% от китайското население). От страх за властта си и тази на партия, китайското правителство обявява Фалун Гонг за опасен култ, забранява го и през 1999 г. започва безмилостно преследване, което продължава и до днес.

Линк към трейлъра на филма: https://youtu.be/h_3NS9qhSTY

Уебсайт на филма: http://www.hardtobelievemovie.com/

Линк към събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/1226559114139130/

За контакт: Богдан Богданов, тел. 0883 325 232

Очакваме ви на 20 юли (четвъртък), 19:30 часа в Културен център G8 в София, ул. "Уилям Гладстон" № 8. Заповядайте!

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies