БФДА

От 19:00 до 21:00 часа на 29 юли 2017 г. в Бургас ще се проведат събития за разясняване на истината относно геноцида спрямо Фалун Гонг в Китай – насилственото отнемане на човешки органи от т.нар. затворници на съвестта: Фалун Дафа последователи, уйгури, християни, тибетци.

Събитията са с адреси: булевард "Богориди" (до градинката на хотел "България") и площад "Тройката".

По време на събитията всеки гражданин и гост на Бургас ще може да подкрепи Международната подписка-жалба за подвеждане под съдебна отговорност на Дзян Дзъмин, която стартира през 2015 г. Тя е адресирана до Върховната прокуратура и Върховния съд на Китайската Народна Република. За близо две години, в България са събрани над 13 600 подписа в около 30 града. В световен мащаб, събраните подписи са 2 414 847 в 31 държави, от които 7 азиатски и 24 европейски.

В неделя, 30 юли 2017 г., от 8:00 до 10:00 часа практикуващи Фалун Дафа ще изпълняват упражненията на древния път за самоусъвършенстване на поляната между изложба на цветя "Флора" и ресторант "Воденицата".
Всички желаещи могат да се включат в изпълненията на живо и да получат подробна информация за същността на метода за самоусъвършенстване Фалун Дафа.

През този месец Българска Фалун Дафа Асоциация проведе петиции и в други български градове по повод 20 юли - денят, в който през 1999 г. бившият китайски лидер Дзян Дзъмин дава начало на репресиите срещу последователи на Фалун Дафа в Китай.

В София, Пловдив, Ямбол, Враца, Каварна и Първомай бяха събрани близо 1000 подписа през юли, който е емблематичен за Фалун Дафа.

За 18-а поредна година последователи на духовния метод от цял свят апелират за спиране на репресиите на свои съмишленици в Китай, следващи принципите Истинност, Доброта и Търпение.

Разкритията за насилствено отнемане на органи от затворници на съвестта в Китай привличат вниманието на международната общественост след 2000 г. Европейският парламент приема две резолюции (2013 г. и 2016 г.), осъждащи насилственото отнемане на органи от последователи на Фалун Дафа в Китай. Резолюцията от 2016 е подкрепена от 10 български евродепутати. Подобни резолюции са приети също от Конгреса на САЩ, Сената на Италия, и парламентите на Канада и Австралия.


Фалун Дафа (известна още като Фалун Гонг) е древна китайска система за усъвършенстване на духа и тялото, която се основава на принципите Истинност, Доброта и Търпение, и включва пет медитативни упражнения. Практиката има близо 100 милиона последователите в 114 държави по света.

До 20 юли 1999 г. Фалун Дафа се практикува свободно и в Китай, където е обявена за най-добър цигун метод, а създателят на практиката – г-н Ли Хонгджъ (който по-късно е номиниран за Нобелова награда и Награда за свобода на мисълта "Сахаров") е обявен за най-добър цигун майстор.

Огромният брой последователи на Фалун Дафа в Китай е една от причините за репресиите срещу тях, ръководени от тогавашния държавен глава Дзян Дзъмин. Милиони практикуващи в Китай са задържани в трудови лагери, затвори и центрове за промиване на съзнанието. Десетки хиляди от тях са убити за незаконна търговия с органи, поддържана на правителствено ниво в правителствените здравни заведения.

В доклада "Кървава реколта/Клането: Актуализация" от 2016 г., международните правозащитници Дейвид Килгор, Дейвид Матас и Итън Гутмън предоставят над 2300 доказателства в 800 страници, и заключават, че между 1999 г. и 2015 г. в Китай се извършват между 60 000 и 100 000 трансплантации на органи всяка година. Повече от 10 години, болниците в Китай са свързани със затворите и съдебната система, за да могат систематично да убиват десетки хиляди затворници на съвестта и да продават органите им. Голяма част от случаите са на последователи на Фалун Дафа.

Контакт в Бургас - Керачка Параскова: +359 898 524 114

 


 

Този уебсайт използва cookies