Двама родни последователи на медитативната практика Фалун Дафа гостуваха в студиото на "Нощен Хоризонт" на Българското национално радио (БНР) на 26 юли 2017 г.

Водещата на предаването Евелина Стоянова отправи покана за участие към последователите, след като се запозна с древната практика в Борисовата градина в София, докато отразяваше фестивала "Азия отблизо" на 1 юли.


Фалун Дафа е традиционен китайски метод за усъвършенстване на съзнанието и тялото, преподаден за първи път публично през 1992 г. от основателя ѝ, г-н Ли Хонгджъ. Философията на метода се основава на принципите Истинност, Доброта и Търпение, посредством които човек повишава своя морал, и хармонизира отношенията в семейството, обществото и на работното място. Практиката включва и пет медитативни упражнения, които отварят енергийните канали и подобряват здравето.

В ранните часове на 26 юли в ефира на БНР, Александра Ботева и Мартин Георгиев разказаха за същността на Фалун Дафа и как принципите на практиката Истинност, Доброта и Търпение са променили живота им.

Мъж на средна възраст, слушал предаването по БНР, още на следващата сутрин в 7:30 часа се включи в ежедневната седмична практика в Борисовата градина, за да се докосне лично до ефекта от медитативните упражнения. Той беше поканен да се присъедини към групата и през уикенда от 11:00 часа.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies