Каварна събитие мероприятие

Пешеходната алея пред сградата на Община Каварна стана домакин на информационно събитие на Фалун Дафа на 18 юли 2017 г.

Жители и гости на добруджанския крайморски град имаха възможност за четвърта поредна година да научат за същността на древния китайски метод за усъвършенстване на духа и тялото, и за продължаващото преследване на последователите на Фалун Дафа в комунистически Китай.

Група деца на велосипеди се спряха на мястото на събитието и се поинтересуваха какво представлява Фалун Дафа. Организаторите, които са симпатизанти на духовния метод от Каварна, Варна и София, им разказаха, че основните принципи на Фалун Дафа са Истинност, Доброта и Търпение, и че практиката учи хората да бъдат добри, искрени и толерантни към останалите. Децата бяха силно заинтригувани и искаха да разберат какво се случва сега с Фалун Дафа в Китай.

Така те научиха, че в Китай Фалун Дафа е преследвана заради многото си последователи, които през 1999 г. са надвишили по брой членовете на комунистическата партия - факт, който разтревожва тогавашния държавен и комунистически партиен лидер Дзян Дзъмин и го провокира да започне национална кампания на репресии с цел изличаване на практиката от Китай. Освен на тормоз и мъчения в трудови лагери и полицейски участъци, хората, които следват принципите и правят упражненията на Фалун Дафа, стават жертви на насилствено отнемане на техните жизненоважни органи в държавни китайски затвори, в хода на което са убивани.

Децата също научиха, че на събитието се събират подписи, за да може Дзян Дзъмин да бъде изправен на съд, за геноцид и престъпления срещу човечеството. Тъй като подписката не изисква предоставяне на лични данни, а единствено подпис, и няма ограничение за възраст, децата с готовност подкрепиха инициативата и обещаха да разкажат за нея на своите родители.

Едно от децата остана повече от час на мястото на събитието, за да научи петте медитативни упражнения на Фалун Дафа. Неговите приятели се връщаха няколко пъти, като всеки път водеха със себе си още деца, за да научат за Фалун Дафа и да се подпишат в подписката.

Жител на Каварна каза, че преди няколко дена е получил по електронната поща информация с уебсайта на Фалун Дафа. Той сложи подпис в петицията и обеща да се запознае с философията на практиката.

Близо 100 души, включително туристи от Русия, Румъния и Великобритания, подкрепиха подписката, която се събира от 2015 г. насам в 31 държави по света и е адресирана до китайските Върховен съд и Народна прокуратура. Някои споделиха, че са чували за Фалун Дафа от събития в София или от предишни години в Каварна. Хората изразяваха надежда, че с подписа си ще спомогнат да се сложи край на тази жестока несправедливост в Китай и пожелаваха успех на инициативата.

До момента в България са събрани около 14 000 подписа, а по света около 2,5 милиона. Подписите се изпращат редовно до Китай и ще бъдат събирани до подвеждане под съдебна отговорност на Дзян Дзъмин.

Събитието в Каварна се проведе два дена преди 20 юли - емблематична дата, на която преди 18 години започват официално репресиите срещу Фалун Дафа в Китай, по еднолична заповед на Дзян Дзъмин.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies