Българска Фалун Дафа Асоциация

Българска Фалун Дафа Асоциация изпрати писмо до премиера Бойко Борисов във връзка с участието му в Третата среща на правителствените ръководители на държави от Централна и Източна Европа и Китай на 16 и 17 декември 2014 г. в Белград.

Писмото е подписано от представители на Фалун Дафа Асоциации от общо 16 държави от Централна и Източна Европа и изпратено до предвождащите делегациите на съответните държави.

В писмото практикуващите Фалун Гонг призовават правителствените ръководители да повдигнат въпроса за преследването на Фалун Гонг в Китай пред китайските си колеги.

Българските практикуващи подадоха писмото в Министерски съвет на 11 декември 2014 г. С него те призовават министър-председателя Бойко Борисов да коментира въпроса с нарушаването на човешките права на практикуващите Фалун Гонг пред китайския си колега Ли Къцян.

Нарушаването на човешките права в Китай, най-вече преследването на практикуващите Фалун Гонг, които са най-голямата група от хора, подложени на нечовешки изтезания и отнемане на органи за трансплантация с цел печалба, са добре документирани и въпросът е повдиган от много държавни глави на Западни демократични държави по време на разговори с представители на китайското правителство.

Практикуващите Фалун Гонг смятат, че е много важно за бъдещето на хората в съответните държави правителствата им да застанат рамо до рамо с демократичния свят по този въпрос. Ако българският министър-председател реши да отстоява свободите и правата на човека, ще изпрати ясно послание към китайския режим, че световната общност не търпи безмилостни арести, мъчения, изнасилване, затвор и убийства на невинни хора.

Практикуващите Фалун Гонг считат, че е морално задължение на всяка страна да изрази своята загриженост по отношение на ужасяващите факти за преследването на Фалун Гонг в Китай и да направи необходимото, заявявайки твърда позиция за незабавно прекратяване на случващото се.

Когато китайската комунистическа партия започва преследването на Фалун Гонг през 1999 г., духовният метод има между 70 и 100 милиона последователи. Това ги превръща в най-голямата преследвана група в историята.

От 1999 г., милиони мирни и аполитични хора са арестувани в Китай, само защото практикуват този традиционен вид цигун и вярват в принципите Истинност, Доброта и Търпение. Много от тях са били в затвора за повече от десетилетие, две трети от тях са били изтезавани (според специалния рапортьор на ООН по въпросите на изтезанията Манфред Новак), а много са били убити (според правозащитната организация „Амнести Интернешънъл“).

Според неотдавнашни разкрития, затворници на съвестта от Фалун Гонг са убивани с цел продажба на органите им. През декември 2013 г., Европейският парламент прие Резолюция (2013/2981(RSP), с която остро осъди подобна практика в Китай.

Фалун Гонг, известна още с името Фалун Дафа, е китайска практика за личностно усъвършенстване, базирана на древните традиции за постигане на физическо и духовно подобрение. Следването на принципите Истинност, Доброта и Търпение се съчетава с изпълняването на пет медитативни упражнения.

Сега практиката е популярна в 114 страни по света и е получила международно признание от стотици световни лидери, държавни ръководители и общественици, които признават и провъзгласяват ползата, която Фалун Дафа носи на техните страни и общества.

През 2000 г. г-н Ли Хонгджъ, основателят на Фалун Дафа, печели една от наградите на Фрийдъм Хаус, най-старата организация за защита на правата на човека в САЩ. Г-н Хонгджъ е номиниран за Нобелова награда за мир през 2000 г. и 2001 г., както и за Наградата на Европейския парламент "Сахаров" за свобода на мисълта през 2001 г.

За повече информация, моля, свържете се с: Екатерина Желязкова, тел. 0886 254 386

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies