листовки център Свиленград

Читалище "Просвета" в Свиленград стана домакин на първото в южния ни град представяне на духовния метод Фалун Дафа, на 26 август 2017 г.

Валентина, местен последовател на Фалун Дафа и водещ на представянето, разказа как Фалун Дафа се основава на традиционни китайски ценности, с помощта на които човек повишава морала си.

"В основата на практиката са принципите Истинност, Доброта, Търпение. Придържайки се към тях, човек става по-добър и толерантен към близките, на работното място и в обществото. Това помага за усъвършенстване на нравствения му характер и издигането му на по-високо духовно ниво."

Принципите на Фалун Дафа са подробно обяснени в основния текст, книгата "Джуан Фалун", чийто автор е основателят на практиката, г-н Ли Хонгджъ.

В представянето на Фалун Дафа се включиха и последователи на практиката от Стара Загора и Бургас, които разказаха за своя опит в самоусъвършенстването.

Многобройните гости на събитието с интерес проследиха и документален филм за същността на древния духовен метод и разпространението му по цял свят.

Като цялостна система за усъвършенстване на съзнанието и тялото, Фалун Дафа (още известна с името Фалун Гонг) включва и пет медитативни упражнения. Първите четири се изпълняват в изправена позиция, а последното в седяща, с крака кръстосани един върху друг. Движенията във всяко от упражненията са бавни, плавни и кръгообразни; лесни за научаване както от деца, така и от възрастни.

"Упражненията помагат за задвижване на всички енергийни канали в тялото", продължи водещата. "Това прави протичащата енергия много силна и пречистването на тялото бързо. Така човек постепенно се освобождава от заболяванията си."

След лекционната част последва демонстрация на упражненията, в която се включиха много хора от публиката. Към груповата медитация се присъедини и жена преживяла инсулт; тя вървеше с патерици, но въпреки това пожела да се качи на сцената, с помощта на организаторите.

Поради положителния ефект върху здравето и морала на хората, Фалун Дафа бързо набира популярност в Китай през 90-те години на миналия век. Само за няколко години (1992-1999 г.) близо 100 милиона души започват да практикуват; десетки хиляди китайци се събират всяка сутрин за групова практика в местни паркове и площади.

Именно популярността на Фалун Дафа ѝ навлича гнева на китайската комунистическа партия (ККП). В същността си ККП е атеистична, затова и нейният лидер Дзян Дзъмин решава да изкорени принципите на духовната практика от Китай.

Така през 1999 г. Дзян започва широкомащабна кампания на репресии срещу последователите на Фалун Гонг: стотици хиляди са хвърлени в затвори и трудови лагери с цел да се откажат от духовните си принципи и да се придържат единствено към принципите на партията. В тази кампания, голям брой последователи на Фалун Дафа са изгубили живота си в резултат на изтезания, тормоз или насилствено отнемане на жизненоважните им органи, както потвърждава докладът "Кървава реколта" (2006 г., актуализиран 2016 г.) на двамата канадски експерти Дейвид Килгор и Дейвид Матас. Репресиите продължават и днес.

За да спомогнат за прекратяване на преследването в Китай, последователите на Фалун Дафа проведоха информационно събитие и международна подписка същия ден в центъра на Свиленград, на бул. "България". Подписката призовава за подвеждане под съдебна отговорност в Китай на бившия държавен лидер Дзян Дзъмин, за геноцид и престъпления срещу човечеството, заради иницииране и провеждане на широкомащабно преследване на Фалун Гонг.

 


 

Този уебсайт използва cookies