Месечен бюлетин: Как да се преборим с агресията?

Новините в националния ефир са все повече за тероризъм, убийства, злоупотреби, насилие над лекари, учители, и дори от ученици над съученици.

Редица европейски държави засилиха мерките срещу тероризма или промениха своето законодателство. Жестокостите в българските училища, от друга страна, станаха причина Министерство на образованието и науката да предложи 22 мерки за предотвратяване на агресията сред учениците по-рано тази година.

Психолози признават обаче, че засилването на мерките за сигурност и строгостта на законите като форма на социален контрол не водят непременно до прекратяване на престъпните и насилствени деяния в обществото.

Какво тогава да направим, за да спрем агресията?

Промяната в поведението започва с промяна на съзнанието. Колкото по-близо е то до т.нар. състояние "майндфулнес", толкова по-ясен и спокоен е умът. Това състояние на ума се тренира чрез практикуване на медитация. Когато умът е спокоен, човек е способен да се самоконтролира и да разбере другия и смисъла на поведението му.

Именно засилване на самоконтрола и медитация стоят в същността на Фалун Дафа - традиционен метод за усъвършенстване на съзнанието и тялото, основан на принципите Истинност, Доброта, Търпение, и пет медитативни упражнения.

Психолози потвърждават, че Фалун Дафа помага на човек да подобри здравето си и намали стреса и причините за тревожността и депресията. Често срещано явление сред хората, занимаващи се редовно с Фалун Дафа е, че постигат хармония в отношенията със семейството и обществото. Те също се придържат към висок морал, състрадателни и търпеливи са към останалите и ценят техните чувства.

Официална уебстраница на Фалун Дафа (книги, упражнения, контакти)
http://bg.falundafa.org/

Представяне на Фалун Дафа (видео)
https://www.youtube.com/watch?v=NjorE1tKIO4&t=44s

Ефектът на Фалун Дафа върху здравето и тонуса
https://www.falun-bg.info/falun-dafa/220-falun-dafa-health-effects.html

Нова книга разглежда науката зад Фалун Дафа
https://www.falun-bg.info/news/beyond-science/509-kniga-za-naukata-zad-falun-dafa.html

Всички дейности на Фалун Дафа по цял свят са безплатни.

Comments powered by CComment


 

Този уебсайт използва cookies