представяне Фалун Дафа Смолян Чепеларе

Жители и гости на Смолян и Чепеларе научиха за ползите от практикуването на Фалун Дафа - древен китайски метод за усъвършенстване на съзнанието и тялото - по време на семинари на 28 и 29 октомври 2017 г.

Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, включва учения от Буда школата, основани на принципите Истинност, Доброта, Търпение, и пет медитативни упражнения. Практиката спомага за постигане на добро здраве, намаляване на стреса и повишаване на морала.

В Родопския Драматичен театър "Николай Хайтов" в Смолян на 28 октомври, над 20 души слушаха лекция за същността на Фалун Дафа, представена от Радослав Стоянов и Мартин Георгиев, последователи на метода от 15 години насам.

Те показаха книгата "Джуан Фалун", чийто автор е основателят на практиката, г-н Ли Хонгджъ. Книгата, бестселър в Китай през 90-те години на миналия век и преведена на над 30 езика, включва цялостната философия на метода и напътства как човек да бъде добър и да се самоусъвършенства към високи духовни нива.

След това двамата водещи разказаха лични истории, илюстриращи как Фалун Дафа е променила отношението им към живота.

"Практиката доведе до баланс в мисленето, здравето и целия ми живот", каза Мартин.

"Боледувах доста", допълни Радослав. "С помощта на Фалун Дафа започнах да изчиствам съзнанието си. Скоро болестите изчезнаха."

Медицински изследвания доказват лечебния ефект от практиката. Силата ѝ се крие в способността на човек да подобрява своя характер и своето сърце. Във Фалун Дафа това се постига именно чрез асимилиране с принципите Истинност, Доброта и Търпение.

В допълнение, медитативните упражнения пречистват тялото, като спомагат за отваряне на всички енергийни канали.

Петте упражнения на Фалун Дафа бяха представени и обяснени в зала 2 на Родопския Драматичен театър "Николай Хайтов", веднага след лекцията.

Положителният ефект върху здравето и морала носи на практиката многобройни признания и отличия.

През 2000 г. г-н Ли Хонгджъ печели една от наградите на Фрийдъм Хаус, най-старата организация за защита на правата на човека в САЩ. Г-н Хонгджъ е номиниран за Нобелова награда за мир през 2000 г. и 2001 г., както и за Наградата на Европейския парламент "Сахаров" за свобода на мисълта през 2001 г.

По подобен начин протече представянето на практиката Фалун Дафа на следващия ден в Чепеларе. За същността и принципите, същите водещи разказаха в хотел "Чепеларе", а демонстрация на медитацията се проведе в парка до площад "Олимпийски".

Гонения в Китай въпреки ползите

Фалун Дафа е известна в България от 2001 г. Популярна е в общо 114 държави по света и има десетки милиони последователи. В родината си Китай обаче е преследвана от 18 години насам.

След представянето на Фалун Дафа публично в Китай през 1992 г., започват да практикуват между 70 и 100 милиона китайци. Бързото разпространение и огромният брой последователи не се харесват на тогавашния държавен лидер Дзян Дзъмин. Той вижда в духовните принципи Истинност, Доброта и Търпение заплаха за управлението си.

Така през 1999 г., като ръководител на китайската комунистическа партия, Дзян започва кампания на преследване и репресии срещу Фалун Дафа. Целта е практиката да бъде унищожена и хората да бъдат върнати към атеистичните вярвания на партията. В резултат на тези репресии, хиляди последователи са изгубили живота си.

Днес в над 50 държави по света се провежда петиция-жалба за изправяне на съд Дзян Дзъмин, за злоупотреби с власт и нарушаване на международни съглашения, започвайки преследването на Фалун Дафа.

В България петицията се организира ежеседмично из цялата страна от 2015 г. насам.

В Смолян и Чепеларе, на 28 и 29 октомври, подписката гостува за втори път и събра десетки подписи.

 


 

Този уебсайт използва cookies