събитие петиция Пловдив

През октомври 2017 г., в седем български града бяха представени фактите за продължаващото 18 години преследване на последователи на медитативната практика Фалун Гонг от китайската комунистическа партия (KКП).

Родни последователи на Фалун Гонг събираха подписи в петиция целяща да подведе под съдебна отговорност бившия държавен лидер на Китай Дзян Дзъмин.

През 1999 г., като лидер на ККП, Дзян издава еднолична заповед за започване кампания за изличаване на Фалун Гонг. С тази заповед Дзян нарушава множество международни закони ратифицирани от Китай, и дори конституцията на страната.

Китайските власти задържат последователи на Фалун Гонг в трудови лагери, центрове за промиване на съзнанието, затвори и психиатрични клиники, където ги подлагат на жестоки репресии, включително насилствено отнемане на жизненоважни органи.

В резултат на започнатото от Дзян Дзъмин и продължаващо и днес преследване, хиляди мирни китайски граждани са загубили живота си.

През миналия месец, София, Пловдив, Пещера, Смолян, Чепеларе, Котел и Елена станаха домакини на международната петиция за изправяне на съд бившия китайски лидер.

Много хора изразяваха искрената си загриженост за случващото се в Китай. Над 600 души поставиха подписа си в петицията.

На 22 октомври, в центъра на Пловдив, в продължение на четири часа, доброволци разказваха за репресиите, на които са подложени последователи на Фалун Гонг и днес.

"Със съпругата ми се занимаваме с духовни практики", коментира мъж на средна възраст. "Човек израства като личност и духовно. Не е изненадващо, че партията не иска толкова много свободомислещи китайци. Как ще ги управлява иначе?"

Фалун Гонг, още известен с името Фалун Дафа, е традиционна китайска система за усъвършенстване на съзнанието и тялото. Включва философия с три принципа: Истинност, Доброта и Търпение, и пет медитативни упражнения, които помагат за пречистване на тялото и добро здраве.

Фалун Гонг е популярен в 114 страни по света и има над 100 милиона последователи. Преследван е единствено в комунистически Китай.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies