телевизия Стара Загора Фалун Дафа

Международният ден за правата на човека стана повод за гостуването на Мартин Гарчев в предаването "Инфо Зона" на Телевизия Стара Загора на 8 декември 2017 г.

Гарчев представи същността на медитативната практика Фалун Дафа (Фалун Гонг) и причините нейните последователи да са преследвани и репресирани в Китай.

Той разказа пред водещия Желязко Динев как от 1999 г. насам последователите на практиката са затваряни в трудови лагери и затвори, където са подлагани на жестоки репресии, включително насилствено отнемане на жизненоважните им органи.

Причина за преследването на Фалун Дафа от китайската комунистическа партия става многочислеността на последователите ѝ, както и желанието на държавния и партиен лидер Дзян Дзъмин (инициатор на репресиите) да запази властта си. Само за няколко години Фалун Дафа привлича близо 100 милиона китайци, близо два пъти повече от членовете на комунистическата партия.

Днес практиката има последователи в 114 страни по света.

Гарчев посочи, че китайските власти изнасят репресиите срещу Фалун Дафа извън Китай, с помощта на задграничните си дипломатически представителства.

Той припомни как през декември 2014 г. седем български последователи на Фалун Дафа бяха арестувани и незаконно държани близо три денонощия в център за задържане на чужденци в Белград, по време на посещението на китайския премиер Ли Къцян в сръбската столица.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies