прессъобщение Българска Фалун Дафа асоциация

С бдение със свещи пред китайското посолство в София и мирен протест ще отбележат Международния ден за човешки права практикуващи китайската система за самоусъвършенстване Фалун Дафа. Събитието е на 11 декември от 18:00 до 19:30 часа. Целта е управниците и гражданите на София, както и на други български градове, където ще има подобни събития, да подкрепят усилията на практикуващите за спиране на престъпленията срещу невинни хора в Китай.

От 1999 г. до сега, последователите на системата за самоусъвършенстване Фалун Дафа в Китай са преследвани, затваряни в трудови лагери, изтезавани и убивани, а органите са им отнемани и продавани на черния пазар за трансплантация на органи. Въпреки че Фалун Дафа се практикува в 114 държави по света от над 100 милиона души и въпреки огромната подкрепа от международната общност, правозащитници и десетките резолюции на различни държави и дори на Европейския парламент, ситуацията в Китай все още не се е променила към добро. Затова вече 18 години практикуващите по света отбелязват Международния ден със събития като мирни протести пред Китайските посолства, бдения и петиции за човешки права.

На 12 декември 2017 (вторник), 18:30 часа на ул. "Г.С. Раковски" № 108, ет. 3, зала 312 (сградата на "Федерацията на научно-техническите съюзи", гр. София) ще има прожекция на документалния филм "Трудно за вярване". Вход – свободен.

Лентата, спечелила две награди "Еми" за документален филм ще бъде показана и в град Чепеларе, на 11 декември 2017 г. от 17:30 часа в читалище "Родопска искра 1880".

В Пазарджик е планирана прожекция на филма за 16 декември.

В центъра на курорт Пампорово, пред хотел „Перелик“ е организирана подписка за човешките права на 9 декември 2017 г. от 11:00 до 14:00 часа. Туристите ще могат да апелират с подписа си за подвеждане под отговорност на инициатора на репресивния режим спрямо Фалун Гонг в Китай – Дзян Дзъмин.

В Сливен също ще има събития по повод Международния ден за човешки права. На 9 декември жители и гости ще имат възможност да се запознаят с духовната практика Фалун Дафа и репресирането на последователите ѝ в Китай. Събитието е в х-л „Рикас“ от 17:00 ч.

В Златоград е планирано събитие на Централен площад от 13:00 до 17:00 часа, където ще има петиция за подвеждане под отговорност на бившия китайски държавен глава Дзян Дзъмин за престъпления срещу човечеството заради преследването на Фалун Дафа.

На 10 декември – в деня за човешки права, Обществена телевизия – Пловдив (ПОТВ) ще излъчи филма „Отвъд страха“ от 19:15 часа. Филмът е биографичен и показва живота на защитника на човешките права, китайският адвокат Гао Джишън. В града под тепетата ще се проведе и петиция за човешките права на 10 декември от 13:00 до 16:00 часа на ул. Райко Даскалов 8 (пред бившите Хали).

За 10 декември е планирана и прожекция на документалния филм „Отнемане на органи“ в Асеновград – Телевизия ТВ САТ КОМ – Асеновград. Филмът е живо доказателство за случващото се в Китай с незаконните трансплантации и търговия на органи.

В Бургас ще се състои мероприятие с подписка от 11:30 до 13:30 часа на булевард „Богориди“ до хотел България на 10 декември.

Във Варна също е планирано събитие за запознаване с практиката Фалун Дафа и петиция за осъждане на Дзян Дзъмин за престъпления срещу човечеството от 11:00 до 14:00 часа на входа на Морска градина до „Морско казино“.

През 2017 година в България са събрани 7456 подписа в международната петиция за подвеждане под отговорност и осъждане за геноцид срещу човечеството на бившия китайски диктатор Дзян Дзъмин заради преследването на практикуващи Фалун Дафа.

За повече информация:
www.endorganpillaging.org

За повече информация: Керка Кунчева, телефон: +359887868309

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies