репортаж TV SAT COM Асеновград

Телевизия TV SAT COM, която предава в Асеновград и околните градове и села, излъчи кратък репортаж на 8 декември 2017 г., в който разказа за насилственото отнемане на органи от живи хора в държавни китайски болници.

Жертвите на този нов вид геноцид са затворници на съвестта: тибетци, християни, уйгури и най-вече последователи на духовната практика Фалун Дафа. Фалун Дафа е преследвана от китайското правителство от 1999 г. насам, заради огромната си популярност и страха на партията да не изгуби властта си.

Фалун Дафа (още известна с името Фалун Гонг) е традиционна китайска духовна практика от Буда школата. Включва философия, базирана на принципите Истинност, Доброта и Търпение, и пет медитативни упражнения. Философията и принципите помагат на човек да подобри нравствения си характер и да постигне високо духовно развитие. Упражненията спомагат за подобряване на здравето.

Репортажът бе излъчен по случай Международния ден за правата на човека, 10 декември. В него бе представена предстоящата прожекция на документалния филм "Убити за органи" и кратко интервю с Керка Кунчева, местен доброволец за човешки права и последовател на Фалун Дафа.

Спечелилият през януари 2017 г. приз за най-добър чуждестранен филм на международния холивудски фестивал за документални филми, "Убити за органи" беше излъчен в ефира на TV SAT COM на 10 декември.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies