представяне в три града Фалун Дафа

Медитативната практика Фалун Дафа беше представена във Велико Търново, Сливен и Златоград през декември 2017 г.

В хотел "Премиер" във Велико Търново на 2 декември, последователи на Фалун Дафа запознаха жители и гости на града със същността на практиката.

Фалун Дафа е традиционна китайска дисциплина за усъвършенстване на съзнанието и тялото. В същността ѝ са три основни принципа: Истинност, Доброта и Търпение, и пет медитативни упражнения.

Водещият на представянето, Здравко Димитров, който практикува китайската система от близо две години, разказа, че самоусъвършенстването започва, когато човек се опитва да се придържа към тези принципи в ежедневието си, бидейки истинен, добър и търпелив с хората около себе си.

Медитативните упражнения във Фалун Дафа са допълнително средство за усъвършенстване на тялото. Изпълняването на плавните движения води до отваряне на енергийните канали, подобрява циркулацията на енергията, а оттам и функцията на всички органи и системи в човешкото тяло. Човек се чувства бодър, усеща тялото си леко и свободно от заболявания.

Близо 70-годишната Дарина Бързакова от Стара Загора, която практикува Фалун Дафа от пет години, сподели как практиката е променила живота ѝ.

"Животът ми не е лек. Макар винаги да съм имала добро здраве, през 1991 г. изгубих съпруга си и само шест години по-късно големият ми син загина в автомобилна катастрофа. Рухнах психически и физически. Връхлетяха ме букет от заболявания: диабет, исхемична болест на сърцето, мигрена, костни заболявания и много други. Здрави места нямах по тялото. Седемнадесет години пиех всевъзможни лекарства и ставах все по-зле.

Един ден малкият ми син ми сподели, че от няколко месеца прави нещо, което му помага да се чувства добре. Тогава ми даде въвеждащата книга 'Фалун Гонг', която представя философията и упражненията. Тя отговори на всички измъчващи ме въпроси: за смъртта, за болестите. Веднага след това прочетох и основния текст, книгата 'Джуан Фалун'. В нея, основателят на системата, г-н Ли Хонгджъ, обяснява подробно принципите Истинност, Доброта и Търпение."

Бързакова добави, че седмица след като разбрала какво представляват заболяванията ѝ, изхвърлила всички лекарства. Още една седмица по-късно осъзнала, че няма и помен от диабетния глад. Заедно с него си били отишли и останалите ѝ болести.

Представянето завърши с демонстрация на упражненията, в която се включиха хора от публиката.

На 9 декември в х-л "Рикас" в Сливен и в читалище "Просвета" в Златоград мнозина научиха какво е Фалун Дафа и колко благоприятно повлиява морала и здравето на хората.

След първоначалното си представяне в Китай през 1992 г., Фалун Дафа привлича десетки милиони симпатизанти и получава многобройни признания и награди. Основателят на Фалун Дафа, г-н Ли Хонгджъ е номиниран за Нобелова награда за мир през 2000 г. и 2001 г., и получава Наградата на Европейския парламент "Сахаров" за свобода на мисълта през 2001 г.

Днес Фалун Дафа днес има над 100 милиона последователи в над 100 държави в света. В България е популярна от 2001 г. насам.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies