прессъобщение Българска Фалун Дафа асоциация

В навечерието на Китайската Нова година (16 февруари 2018 г.) Българска Фалун Дафа Асоциация представя пред българския читател нов превод на фундаменталното четиво на древната китайска система за самоусъвършенстване Фалун Дафа – книгата "Джуан Фалун". В един от главните си аспекти тази духовна практика се основава на завръщане към красотата и устоите на забравените в днешно време морални ценности и добродетели и прилагането им в личен и обществен план.

Обновеният превод на книгата "Джуан Фалун" излезе от печат в края на 2017 г. чрез издателство "Сиела". "Джуан Фалун" е основният текст на древната китайска практика за самоусъвършенстване Фалун Дафа (позната още като Фалун Гонг). Книгата може да бъде закупена от книжарниците в страната и е достъпна безплатно на уебсайта www.falundafa.org.

Авторът на книгата и основател на практиката, г-н Ли Хонгджъ е номиниран за Нобелова награда за мир, както и за наградата "Сахаров" за свобода на мисълта, учредена от Европейския парламент.

Според Фалун Дафа, постигането на духовно съвършенство е възможно чрез асимилиране с най-висшата характеристика на Вселената – Истинност, Доброта и Търпение. Трансформациите на тялото и съзнанието в този процес са детайлно описани в "Джуан Фалун". В превод от китайски, заглавието на книгата означава "Завъртане на колелото на закона". Последователите на практиката изпълняват комплекс от пет упражнения като допълнително средство за постигане на съвършенство.

През 1996 г. "Джуан Фалун" става бестселър в родината си, където практикуващите по това време наброяват около 100 милиона души. Този мащабен интерес предизвиква завист в лидера на китайската комунистическата партия Дзян Дзъмин, който на 20 юли 1999 г. започва масова кампания за унищожаване на практиката и последователите ѝ с всички възможни средства.

Вече 18 години последователите на Фалун Дафа провеждат мирен апел срещу преследването, приело форма на невиждан досега геноцид, включително насилствено отнемане на органи за трансплантация.

Усилията на практикуващите Фалун Гонг привличат вниманието на международната общественост, което води до експертни разследвания и подкрепа от Европейския парламент, Конгреса на САЩ, правителството на Канада и др.

"Джуан Фалун" е ключът към способността на практикуващите Фалун Гонг да устоят на жестоките репресии. Книгата е преведена на повече от 40 езика, а апелът за спиране на преследването в Китай остава актуален и днес.

За повече информация: www.falundafa.org
Връзки с медиите: Керка Кунчева +359 887 868 309

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies