картичка китайската нова година България

Родните последователи на медитативната практика Фалун Дафа поздравиха основателя г-н Ли Хонгджъ, по случай настъпването на Китайската Нова Година на 16 февруари 2018 г., с пъстра картичка, изобразяваща традиционна българска шевица.

Г-н Ли Хонгджъ ежегодно получава хиляди поздравителни картички от хора по цял свят – последователи и поддръжници – с което те изразяват благодарността си, че са имали възможността да се докоснат до и подобрят своите здраве и морал с помощта на Фалун Дафа.

Фалун Дафа е древен китайски метод за усъвършенстване на съзнанието и тялото с три основни принципа: Истинност, Доброта, Търпение, и пет медитативни упражнения.

Следвайки принципите, човек става добър и толерантен към другите, и истинен в своите действия. Ежедневното изпълняване на упражненията подпомага пречистване и на тялото и намаляване на стреса.

Поздравленията до г-н Ли Хонгджъ по случай Китайската Нова Година са традиционно публикувани на Minghui.org, световния уебсайт на Фалун Дафа.

Картичката от родните последователи тази година представлява пъстра българска шевица, в която по оригинален начин е вплетен един от символите на Фалун Дафа – свастиката. Свастиката е древен знак от Изтока, носещ щастие, благополучие и добра съдба. Този знак е и символ на Буда.

Хората в Китай, известен още като Поднебесната империя, вярват, че всяка година преминава под знака на едно от общо 12 животни. За 2018 г. това е кучето.

Земното кучето, според китайския календар, датиращ от над 5000 години, е пазител на домашното огнище, носител на целомъдрието, откровеността и плодородието.

 


 

Този уебсайт използва cookies