Подкаст на ФДИЦБ

Това е подкаст на Информационен център Фалун Дафа България. В емисията ще чуете:

  • Защо хиляди българи подкрепиха подписка за човешки права в Китай
  • Как Китай заблуждава западното общество за същността на Фалун Дафа и
  • Какво е Фалун Дафа


 Международна подписка в над 30 държави продължава да набира скорост в България и през 2018 г.

Тя цели спиране на геноцид срещу близо 100 милиона симпатизанти на духовния метод Фалун Дафа и подвеждане под съдебна отговорност инициатора на гоненията, бившия китайски комунистически лидер Дзян Дзъмин.

През първото тримесечие на тази година, подписката е посетила 10 родни града, като някои от тях неколкократно, а в други се провежда регулярно. Това са София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Пазарджик, Банско, Панагюрище, Габрово и Вършец.

От началото на кампанията през септември 2015 г. до момента, над 17 000 българи са подкрепили подписката, която ще бъде изпратена до Върховния съд и Върховната Прокуратура на Китайската Народна Република в групова жалба за изправяне на съд Дзян Дзъмин.

В глобален мащаб подписите са над 2,5 милиона.

*****

За мнения и коментари, пишете ни на електронна поща Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., или коментирайте в страниците ни в Twitter и Facebook. Връзка към тях ще откриете на нашия уебсайт www.falun-bg.info.

*****

В поредица от новини ще ви разкажем как комунистическият режим в Китай заблуждава западния свят за същността на Фалун Дафа.

Думите "култ" и "секта" извикват в съзнанието представата за безмилостна организация, подтикваща към масови самоубийства. Именно от тази представа се възползва китайският режим, за да започне една от най-жестоките кампании на омраза в своята история.

През пролетта на 1999 г. Дзян Дзъмин, държавен и партиен лидер на Китай, вижда в огромната популярност на Фалун Дафа заплаха за властта си и тази на партията. Така на 20 юли 1999 г. той въвлича страната в масови арести на последователи на духовната практика, 24-часова пропаганда, горене на книги и арести на партийни членове.

Но за външния свят, причината за насилието, подето от Дзян Дзъмин срещу мирно медитиращата група, остава неясна.

Фалун Дафа включва будистки и даоистки морални учения, основани на принципите Истинност, Доброта и Търпение. Представена е пред обществото в Китай през 1992 г. Последователите на практиката споделят за подобряване на здравето, отношенията в семейството и на работното място, по-малко стрес и по-ясно разбиране за смисъла на живота.

Разпространява се бързо от уста на уста. Проучване от 1999 г. показва, че има между 70 и 100 милиона последователи.

Фалун Дафа е независима от партийния контрол – нещо нечувано в Китай. През 1997 г. и 1998 г. партията нарежда на Общественото бюро по сигурността да извърши национални разследвания, които да съберат доказателства за вредите от Фалун Дафа. Разследванията приключват без резултат.

През 1998 г. пенсионираният високопоставен партиец Цяо Шъ организира свое собствено разследване. То открива, че Фалун Дафа е донесла "стотици ползи" на китайското общество, и "нито една вреда".

Но нито докладът на Цяо, нито коя да е друга подкрепа на Фалун Дафа не могат да убедят Дзян Дзъмин да не започва националната кампания на репресии. Държавните медии и апаратът за пропаганда се захващат с пълна сила да очернят Фалун Дафа и да обърнат общественото мнение срещу учението, като по този начин узаконят и оправдаят преследването. След като Дзян Дзъмин посещава Париж в края на октомври 1999 г., пропагандата започва да нарича Фалун Дафа "зъл култ".

По това време малцина извън Китай знаят какво представлява Фалун Дафа, затова западните медии просто повтарят думите на китайския режим.

Очаквайте продължение.

*****

Подкрепете подписка в подкрепа на ФАЛУН ГОНГ и за спиране преследването в Китай. Подписката ще откриете на нашия уебсайт www.falun-bg.info.

*****

Какво е Фалун Дафа? Какво е Фалун Гонг? Каква е целта и ползата от практикуването на Фалун Дафа? Как се практикува Фалун Дафа? Отговори на всички тези въпроси ще получите в новата ни поредица, която започва в този подкаст.

Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е традиционна китайска духовна практика на високо ниво, за усъвършенстване на духа и тялото. Включва философия, основана на принципите Истинност, Доброта и Търпение, и пет медитативни упражнения.

В превод от китайски език, Фалун Дафа означава Великият закон на колелото на Закона. "Фа" означава Закон, принципи, "Лун" означава колело, "Да" означава велик. Фалун Дафа е древното наименование на практиката, докато Фалун Гонг е съвременното ѝ име.

Философията на Фалун Дафа учи човек да е добър, състрадателен и толерантен в семейството, на работното място и в обществото. Упражненията спомагат за поддържане на добро здраве, тонус и освобождаване от стреса.

Целта на практикуването на Фалун Дафа е постигане на духовно съвършенство и просветление посредством едновременно усъвършенстване на съзнанието и тялото.

Практиката няма религиозен или политически характер; липсва организационна форма и йерархия. Последователите водят нормален начин на живот, опитвайки се да бъдат добри, толерантни и ефективни в обществото. Практикуването на Фалун Дафа е напълно открито: упражненията се изпълняват в градски паркове и цялата информация за практиката е публично достояние в Интернет.

Всички дейности на Фалун Дафа са доброволни и безплатни.

*****

Това беше всичко за днес. Нашите подкаст емисии може да слушате на нашият сайт www.falun-bg.info. От главното меню изберете {Мултимедия} и след това {Аудио Подкаст}. Също може да ги слушате в Google Play Music, iTunes и всяка друга подкаст апликация.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies