изложба Джън Шан Жен галерия Пловдив

Международната изложба "Изкуството на Джън, Шан, Жен" ще бъде официално открита в галерия "Пловдив" на ул. "Авксентий Велешки" 20 на 9 май 2018 г. от 18:00 часа.

Близо 30 маслени и акварелни платна в неоренесансов стил – някои изпълнени върху коприна – ще бъдат изложени в галерията, която се помещава в сградата на Общинския съвет в Пловдив.

В превод от китайски език, името на експозицията означава "Изкуството на Истинност, Доброта и Търпение". Това са три духовни принципа стоящи в основата на китайската практика за самоусъвършенстване Фалун Дафа, популярна в над 100 държави по света.

Част от картините пресъздават красотата на моралната ценност и духовното пробуждане у последователите на Фалун Дафа. Друга част илюстрира жестокото преследване, на което са подложени те в родината си Китай.

Изложбата е по идея на художника и скулптор проф. Кунлун Джан. Докато е държан в трудов лагер за това, че следва духовните принципа Истинност, Доброта и Търпение, у него се заражда желанието да разкаже за физическите и психически мъчения, които е преживял.

След като е освободен от лагера, Джан разказва своята история чрез платната. Постепенно към него се присъединяват художници от САЩ, Канада, Австралия и Китай, също последователи на Фалун Дафа. Някои от тях също са жертви на репресивния апарат на китайската комунистическа партия.

През 2018 г. изложбата посети Културен център "Двореца" и Градската художествена галерия в Балчик, а след това премина с огромен успех във Висше училище по мениджмънт в Добрич и в галерия "Богориди" в Бургас.

От създаването си през 2004 г. изложбата е посетила над 50 държави и 800 града по цял свят. В България дебютът на експозицията е през 2007 г. в столичния Клуб на фоторепортера, последван от представяне в галерия "Тракарт" в Пловдив през 2008 г.

Картините ще останат в града под тепетата до 27 май.

Програма по градове до края на турнето

Варна: 31 май-14 юни 2018 г., Галерия "Графит", бул. "Княз Борис І" 65

Стара Загора: 19-27 юни 2018 г., Регионална библиотека "Захарий Княжески", бул." Руски" 44

София: 2-22 юли 2018 г., Галерия "България", Концертен комплекс - Зала България (първи балкон), ул. "Георги Бенковски" 1

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies