президент България София Фалун Дафа

Българският президент Румен Радев получи листовка за Фалун Дафа по време на Азиатския фестивал, чието второ издание се проведе на сцената "Лятна Естрада" в Борисовата градина в София на 12 май 2018 г.

След като откри фестивала, който тази година премина под мотото "Цветовете на традициите", г-н Радев разгледа щандовете на различните държави, участнички в събитието.

Родни доброволци от Фалун Дафа, които също посетиха фестивала, използваха възможността да информират президента за същността на духовната практика и продължаващите 19 години репресии срещу нейните последователи в Китай.

"Гордея се с вас!", отвърна г-н Радев на поздрава на родна последователка на Фалун Дафа, която му подаде информационна листовка и помоли за снимка.

Фестивалът се проведе по инициатива на Индонезийското посолство в България, заедно с още 12 дипломатически представителства – Виетнам, Емирство Кувейт, Индия, Индонезия, Иран, Китай, Монголия, Пакистан, Палестина, Република Корея, Саудитска Арабия, Тайланд, Филипини и Япония.

Медитация с Фалун Дафа

Докато Азиатският фестивал набираше пълна сила на лятната естрада, в съседство - на тревните площи между тенис кортовете и входа на стадион "Българска армия" в Борисовата градина - протичаше демонстрация на петте медитативни упражнения на Фалун Дафа.

Събитието, което имаше сутрешна (10:30 - 12:30 часа) и следобедна (17:00-19:00 часа) сесия, беше отворено за всеки желаещ да се докосне до спокойствието, носено от медитацията на древната китайска практика за усъвършенстване на духа и тялото.

Родни доброволци показваха движенията на упражненията и обясняваха техните идея и ефект. Медитацията на Фалун Дафа се изпълнява на тиха музика, която способства за релаксиране и съсредоточаване на съзнанието, а движенията помагат за изчистване на тялото от всякакъв вид неразположения и болести.

В София и цялата страна се провеждат редовно демонстрации на упражненията на Фалун Дафа. За повече информация вижте тук.

Петте упражнения са допълнителен способ за усъвършенстване във Фалун Дафа, наред с философията на практиката, събрана в книгата "Джуан Фалун". Философията учи човек да бъде добър, истинен и толерантен у дома и в обществото. Изоставяйки различни егоистични желания, човек може да се издигне духовно и да постигне високо ниво в самоусъвършенстването.

Книгата "Джуан Фалун" може да бъде закупена във всички големи книжарници в страната и свалена безплатно от уебсайта falundafa.org.

Всички дейности на Фалун Дафа по цял свят са безплатни. Практиката е популярна в 114 държави, включително от 2001 г. насам в България.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies