ИЦФДБ Аудио подкаст

Керка Кунчева и Анна Терзова гостуваха на 8 май 2018 г. в студиото на Радио Пловдив по повод откриване на международната изложба "Изкуството на Джън, Шан, Жен" в галерия "Пловдив" в сградата на Общинския съвет на 9 май.

Водещият Жоро Пеев прикани гостите да разкажат за същността на китайската практика Фалун Дафа и с какво тя е изплашила китайските власти, че да я преследват така безмилостно и неуморно.


Името на експозицията от близо 30 маслени и акварелни платна на китайски и западни художници, в превод от китайски език означава "Изкуството на Истинност, Доброта, Търпение" . Платната пресъздават връзката на човека с божественото, завръщането към моралните устои и принципи, и борбата между доброто и злото.

Истинност, Доброта, Търпение са три вселенски принципа, които стоят в основата на духовното китайско учение Фалун Дафа, още известно с името Фалун Гонг.

От създаването си през 2004 г., изложбата е обиколила над 50 държави и 800 града по цял свят.

Сега гостува в Пловдив за втори път, след впечатляващ дебют през 2008 г. в галерия "Тракарт".

Сегашното гостуване в града под тепетата е част от национално турне на експозицията, което премина успешно през Балчик, Добрич и Бургас.

В Пловдив картините ще останат до 27 май, след което се отправят към Варна, Стара Загора и София.

Програма по градове до края на турнето

  • Пловдив: 9-27 май 2018 г., Галерия "Пловдив", Общински съвет, ул. "Авксентий Велешки" 20
  • Варна: 31 май-14 юни 2018 г., Галерия "Графит", бул. "Княз Борис І" 65
  • Стара Загора: 19-27 юни 2018 г., Регионална библиотека "Захарий Княжески", бул." Руски" 44
  • София: 2-22 юли 2018 г., Галерия "България", Концертен комплекс - Зала България (първи балкон), ул. "Георги Бенковски" 1

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies