изложба откриване галерия Варна

Шестото за страната откриване на международната изложба "Изкуството на Джън, Шан, Жен" през 2018 г. предстои да се случи във Варна на 31 май от 18:30 часа в галерия "Графит", намираща се на бул. "Княз Борис І" 65.

Изложбата "Изкуството на Истинност, Доброта и Търпение" - в превод от китайски език - ще остане отворена за посещение в морската ни столица до 14 юни.

Експозицията е от маслени и акварелни платна в неоренесансов стил, някои от които изпълнени върху коприна.

Вдъхновен от духовните принципи на традиционната практика за самоусъвършенстване Фалун Дафа - Истинност, Доброта, Търпение - създателят на проекта, художникът и скулптор, проф. Кунлун Джан, пресъздава със средствата на изобразителното изкуство, красотата на духовното издигане и просветление.

В друга част от произведенията е представена действителността на съвременен Китай в лицето на жестокото преследване и репресии над последователите на Фалун Дафа от китайската комунистическа партия.

Идеята за изложбата се ражда у проф. Кунлун Джан, докато е държан в трудов лагер в родината си, защото практикува Фалун Дафа. След като е освободен, той започва да разказва за преживяните психически и физически мъчения чрез платната си.

Постепенно към него се присъединяват художници от САЩ, Канада, Австралия и Китай, последователи на Фалун Дафа, като някои от тях са също жертви на репресиите на китайския режим.

През 2018 г., изложбата "Изкуството на Джън, Шан, Жен" посети Културен център "Двореца" и Градската художествена галерия в Балчик, Висше училище по мениджмънт в Добрич, галерия "Богориди" в Бургас и галерия "Пловдив" в града под тепетата.

От създаването си през 2004 г. експозицията е посетила над 50 държави и 800 града по цял свят.

Програма по градове до края на турнето:

Варна: 31 май-14 юни 2018 г., Галерия "Графит", бул. "Княз Борис І" 65

Стара Загора: 19-27 юни 2018 г., Регионална библиотека "Захарий Княжески", бул." Руски" 44

София: 2-22 юли 2018 г., Галерия "България", Концертен комплекс - Зала България (първи балкон), ул. "Георги Бенковски" 1

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies