Поздрав до Учителя Ли от практикуващи Фалун Дафа в България.

Българските практикуващи Фалун Дафа изпратиха Новогодишен поздрав до основателя на духовната практика, г-н Ли Хонгджъ.

За първи път г-н Ли Хонгджъ преподава публично Фалун Дафа през 1992 г. в град Чанчун, североизточен Китай.

Практикуващите Фалун Дафа наричат г-н Ли Хонгджъ „Учител“. Това е почетно обръщение в Китай към изтъкнат учител във всеки вид професия или изкуство (бойни изкуства, тай-чи, цигун) или религия (будизъм, даоизъм). В Китай това обръщение е обичайно и подобно на званието "професор" в университет или колеж.

Макар почитането на духовен учител да е често срещано в източната култура, ученията на Фалун Дафа не включват преклонение. Вниманието е насочено към философията на практиката, а не към определена личност.

През 2000 г. г-н Ли Хонгджъ печели една от наградите на Фрийдъм Хаус, най-старата организация за защита на правата на човека в САЩ. Г-н Хонгджъ е номиниран за Нобелова награда за мир през 2000 г. и 2001 г., както и за Наградата на Европейския парламент "Сахаров" за свобода на мисълта през 2001 г.

Фалун Дафа, известна още с името Фалун Гонг, е китайска практика за личностно усъвършенстване, базирана на древните традиции за постигане на физическо и духовно подобрение. Следването на принципите Истинност, Доброта и Търпение се съчетава с изпълняването на пет медитативни упражнения.

Всички дейности на Фалун Дафа по цял свят са изцяло доброволни и безплатни. Практиката няма религиозен, политически и търговски характер. Не се поддържат списъци за членство, липсват йерархия и ритуали. Цялата информация за практиката е свободно достъпна в Интернет.

Сега Фалун Дафа е популярна в 114 страни по света и е получила международно признание от стотици световни лидери, държавни ръководители и общественици, които признават и провъзгласяват ползата, която Фалун Дафа носи на техните страни и общества.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies